Τοκετός εξπρές: γέννησε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, μπροστά στα 5 παιδιά της!

Τοκετός εξπρές: γέννησε μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, μπροστά στα 5 παιδιά της!

Η Heather Skaats, έγκυος στο 6ο παιδί της, οδηγούσε το οικογενειακό αυτοκίνητο μαζί με τα 5 παιδιά της όταν ξεκίνησαν οι συσπάσεις του τοκετού. Ωστόσο, δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε καθώς, σύμφωνα με την εμπειρία της, νόμιζε πως είχε αρκετό χρόνο μπροστά της μέχρι να γεννήσει.

«Σκέφτηκα ότι δεν θα κρατήσω το μωρό στην αγκαλιά μου σε λιγότερο από 8 ή 10 ώρες από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι συσπάσεις, οπότε συνέχισα να οδηγώ», ανέφερε η 34χρονη μητέρα, η οποία γέννησε 3 εβδομάδες νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Ωστόσο, οι συσπάσεις άρχισαν να γίνονται όλο και πιο συχνές και η έμπειρη μαμά κατάλαβε πως η ώρα του τοκετού είχε φτάσει. Τότε, ανέπτυξε ταχύτητα μήπως προλάβει να φτάσει στο σπίτι όπου είχε προγραμματίσει να γεννήσει με τη βοήθεια της μαίας της, αλλά σύντομα κατάλαβε πως το μωράκι της ήταν πολύ βιαστικό. 

«Σταμάτησα το αυτοκίνητο σε μια άκρη, διαβεβαίωσα τα παιδιά μου που είχαν τρομάξει πως όλα θα πάνε καλά και βγήκα στο δρόμο. Εκείνη τη στιγμή έσπασαν τα νερά και τηλεφώνησα αμέσως στον σύζυγό μου», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: 

«Έβαλα το χέρι μου από κάτω και ένιωσα το κεφάλι του μωρού που είχε αρχίσει να γλιστράει έξω από το σώμα μου. Δεν χρειάστηκε καν να σπρώξω! Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο με τον άντρα μου. Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, είχα γεννήσει». 



Το νεογέννητο μωράκι γεννήθηκε υγιέστατο και η μαμά του, αφού το σκέπασε με μία πετσέτα, το κράτησε στην αγκαλιά της και επέστρεψε στο αυτοκίνητο. «Τα μεγαλύτερα παιδιά μου ήταν σε σοκ! Με είδαν να γεννάω στην άκρη του δρόμου μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Παρόλα αυτά, έμοιαζαν ενθουσιασμένα όταν γνώρισαν το αδερφάκι τους» δήλωσε η Heather στο Today.com.

«Αμέσως μετά, έβαλα μπρος τη μηχανή του αυτοκινήτου και, με το νεογέννητο αγκαλιά, οδήγησα μέχρι το σπίτι όπου με περίμενε η μαία. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά τελικά!». 

Η 8μελής οικογένεια πλέει σε πελάγη ευτυχίας ενώ οι δύο γονείς, σκέφτονται να ονομάσουν το νέο μέλος της οικογένειας Porter ή Wolf , τα ονόματα των δρόμων κοντά στο σημείο που γεννήθηκε.

Πηγή: thesun.co.uk

v