Μωράκι με πλαγιοκεφαλία θα λάβει επιτέλους τη θεραπεία που θα του αλλάξει τη ζωή!

Μωράκι με πλαγιοκεφαλία θα λάβει επιτέλους τη θεραπεία που θα του αλλάξει τη ζωή!

Ένα αγοράκι που γεννήθηκε με κρανιακή παραμόρφωση θα λάβει επιτέλους την θεραπεία που χρειάζεται για να διορθωθεί το πρόβλημα στο κεφάλι του - κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την βοήθεια και την αλληλεγγύη του κόσμου.

Ο Jaxon, ο οποίος είναι σήμερα 1 έτους, γεννήθηκε με πλαγιοκεφαλία και βραχυκεφαλία, μια σοβαρή μορφή κρανιακής παραμόρφωσης κατά την οποία το κεφάλι είναι ασύμμετρο και οι δύο πλευρές του πίσω μέρους της κεφαλής είναι εντελώς επίπεδες. 

Αυτή η πάθηση είναι σοβαρή γιατί δεν αφορά μόνο την εμφάνιση του μωρού. Υπάρχουν πολλές έρευνες που υποδεικνύουν ότι τα παιδιά με πλαγιοκεφαλία ή βραχυκεφαλία πρέπει να παρακολουθούνται για αναπτυξιακές καθυστερήσεις.

Μετά την διάγνωση οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι ο μικρούλης χρειάζεται ειδικό κράνος για να κάνει τη θεραπεία του, το οποίο όμως κόστιζε πολλά χρήματα. Μάλιστα, τους είπαν ότι αν το πρόβλημα δεν διορθωθεί με κρανιοϊερή θεραπεία, μπορεί να επηρεαστούν οι μύες του αυχένα, το εύρος της κίνησής του, καθώς και η ευθυγράμμιση των γνάθων του, η ακοή, και η ισορροπία.

Ένας φίλος του ζευγαριού τούς προέτρεψε να δημιουργήσουν μια σελίδα Go Fund Me για την αγορά του διορθωτικού κράνους. Μέσα σε 48 ώρες το απαιτούμενο ποσό είχε συγκεντρωθεί από τις δωρεές που έκανε ο κόσμος. Λόγω της γρήγορης ανταπόκρισης, ο Jaxon θα μπορέσει να παραλάβει το κράνος του την επόμενη εβδομάδα.

Το ζευγάρι δήλωσε ότι θα είναι αιώνια ευγνώμονες στην τοπική κοινότητα και τους φίλους τους, πολλοί από τους οποίους έκαναν την πλειονότητα των δωρεών. «Από το υστέρημα των ανθρώπων το παιδί μας έχει μια ευκαιρία για να ζήσει φυσιολογικά. Ευχαριστούμε.»

Πηγή: theargus.co.uk

v