«Ήθελα παιδί και το έκανα μόνη - δεν μπορούσα να περιμένω τον ιδανικό σύντροφο»

«Ήθελα παιδί και το έκανα μόνη - δεν μπορούσα να περιμένω τον ιδανικό σύντροφο»

Για πολλές γυναίκες η μητρότητα είναι ένα όνειρο που, συχνά, αναβάλλεται επειδή δεν έχουν βρει ακόμη τον «κατάλληλο» σύντροφο. Κάτι που αποδεικνύεται πολλές φορές λάθος, αφού όταν τελικά τον βρίσκουν ο χρόνος τρέχει αντίστροφα και η έκβαση των προσπαθειών τους δεν είναι πάντα η επιθυμητή.

Κάπως έτσι, η παρακάτω μαμά αποφάσισε να κάνει το παιδί που λαχταρούσε μόνη της, αφού είχε αποκτήσει όλα όσα ήθελε εκτός από ένα παιδί και ο σωστός άνθρωπος δεν φαινόταν στον ορίζοντα.

«Όταν είμαστε μικροί, ονειρευόμαστε τον γοητευτικό πρίγκιπα με το άσπρο άλογο που θα μας παντρευτεί και θα ζήσουμε ευτυχισμένοι για πάντα. Έτσι κι εγώ, δεν είχα φανταστεί ποτέ πως θα γινόμουν ανύπαντρη μητέρα αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς. 

Όταν ήμουν μικρή, ονειρευόμουν ένα όμορφο σπίτι, με έναν τέλειο σύζυγο και πολλά παιδιά. Μεγαλώνοντας, όμως, έδωσα βάση στις σπουδές μου και τον κοινωνικό μου περίγυρο. Αποφοίτησα από το σχολείο με καλούς βαθμούς, σπούδασα, πέτυχα επαγγελματικά, απέκτησα ένα όμορφο σπίτι, ένα μεγάλο αυτοκίνητο, έναν υπέροχο σκύλο και πολλούς καλούς φίλους. Το μόνο που μου έλειπε, ήταν ο σύζυγος και τα παιδιά…

Με αφορμή ένα ταξίδι που έκανα με την μητέρα μου, η οποία μεγάλωσε μόνη εμένα και την αδερφή μου μετά το διαζύγιο, άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να γίνω μητέρα έστω και μόνη μου. Μία ραδιοφωνική εκπομπή με θέμα την μητρότητα και πολλές συζητήσεις με την μαμά μου, με βοήθησαν να καταλάβω πως δεν θέλω να περιμένω άλλο τον “γοητευτικό πρίγκιπα” για να μείνω έγκυος. 

Στις 9 Απριλίου του 2021, λοιπόν, άρχισα τις ενέσεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση και μετά από ένα δύσκολο και επώδυνο ταξίδι, κατάφερα να μείνω έγκυος. Η χαρά μου ήταν τόσο μεγάλη που δυσκολευόμουν ακόμα και να το πιστέψω! 

Στις 19 Φεβρουαρίου γεννήθηκε ο γιος μου - ένα υγιέστατο και πανέμορφο αγοράκι που ακούει στο όνομα Rowan. Έκτοτε, τον ερωτεύομαι κάθε μέρα όλο και πιο πολύ! Μπορεί να είμαι άυπνη και εξαντλημένη, αλλά το χαμόγελό του με αποζημιώνει!

Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι έκανα τη σωστή επιλογή και ανυπομονώ να δω τον γιο μου να μεγαλώνει. Μάλιστα, σκοπεύω να κάνω και ένα δεύτερο παιδί με τον ίδιο τρόπο και να χαρίσω στον Rowan ένα αδερφάκι».

Πηγή: lovewhatmatters.com

v