Μακελειό στο Τέξας: η δασκάλα που θυσιάστηκε για να σώσει τους μαθητές της

Μακελειό στο Τέξας: η δασκάλα που θυσιάστηκε για να σώσει τους μαθητές της

Η χθεσινή είδηση για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, όταν ένας 18χρονος άνοιξε πυρ και σκότωσε παιδιά και δασκάλους, βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον κόσμο.

Εκτός από τα δεκάδες παιδάκια που έχασαν τη ζωή τους άδικα, ανάμεσά τους υπήρξαν και δυο δασκάλες στις οποίες αφιερώθηκαν συγκινητικά λόγια στα social media. Η γνωστή ηθοποιός Jamie Lee Curtis μάλιστα, ανέβασε χθες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook την ανάρτηση του ανιψιού της Irma García της ηρωίδας εκπαιδευτικού που έκανε το σώμα της ασπίδα για να προστατέψει τους αγαπημένους της μαθητές.

«Η Irma García είναι, κατά γενική ομολογία, μια ηρωίδα. Ο γιος της είπε ότι ένας φίλος του στην αστυνομία την είδε να προστατεύει τους μαθητές της κατά τη διάρκεια των τραγικών πυροβολισμών που συνέβησαν χθες. Η Irma δίδασκε για 23 χρόνια, αγαπούσε τα παιδιά - συμπεριλαμβανομένων των δικών της 4 παιδιών που την περιγράφουν ως την καλύτερη μαμά. Το 2019 ήταν φιναλίστ του βραβείου διδασκαλίας του Πανεπιστημίου Trinity. Ας μείνουν αυτοί οι ήρωες για πάντα στην μνήμη μας.»

v