«Νόμιζα πως ο γιος μου διψούσε συνέχεια λόγω ζέστης, αλλά τελικά είχε διαβήτη»

«Νόμιζα πως ο γιος μου διψούσε συνέχεια λόγω ζέστης, αλλά τελικά είχε διαβήτη»

Το καλοκαίρι, ο 16 μηνών γιος της Courtney Moore, Maddox, άρχισε να της αρπάζει το μπουκάλι με το νερό από τα χέρια και να πίνει τεράστιες γουλιές. Ωστόσο, η Courtney δεν ανησύχησε με την συνεχόμενη δίψα του γιου της καθώς η ζέστη ήταν αφόρητη και η θερμοκρασία πολύ υψηλή.

Αυτό που της έκανε εντύπωση, όμως, ήταν όταν ξυπνούσε πολλές φορές το βράδυ για να του αλλάξει πάνα - σχεδόν τις τριπλάσιες απ’ ότι συνήθως - ενώ η πάνα του γέμιζε κάθε 1-2 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Νιώθοντας πως δεν κάτι δεν πάει καλά, λοιπόν, χωρίς όμως να έχει χειροπιαστά στοιχεία,  τηλεφώνησε στον παιδίατρο του Maddox. 

Μια επίσκεψη στον γιατρό και μερικές ειδικές εξετάσεις, απέδειξαν ότι η μαμά του μικρού Maddox δεν ανησύχησε άδικα. Ο γιος της είχε διαβήτη τύπου 1 και η αυξημένη γλυκόζη στο αίμα του τον έκανε να ζητάει συνέχεια νερό. 

Ο Maddox αντιμετώπιζε διαβητική κετοξέωση, μια δυνητικά θανατηφόρα επιπλοκή του κακώς ρυθμισμένου διαβήτη και νοσηλεύτηκε άμεσα. «Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του θα μπορούσαν να συνεχίζουν να αυξάνονται μέχρι να λιποθυμήσει ή να αρχίσει να ξεχνάει. Στην χειρότερη περίπτωση, θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή ακόμα και να πεθάνει», εξηγεί ο γιατρός που παρακολουθεί το αγοράκι. 

Ο Maddox, χάρη στο ένστικτο της μαμάς του που τηλεφώνησε στον παιδίατρο πριν να είναι αργά, ακολούθησε συγκεκριμένη θεραπεία και πρόλαβε τα χειρότερα. 

«Να εμπιστεύεστε το ένστικτό σας», συμβουλεύει τις άλλες μαμάδες. «Αν νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, μιλήστε με έναν παιδίατρο. Μιλήστε με τον γιατρό σας. Κι αν δεν είναι τίποτα, θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο». 

Πηγή: today.com

v