Γέννησε τις δίδυμες κορούλες της με 3 μέρες διαφορά!

Γέννησε τις δίδυμες κορούλες της με 3 μέρες διαφορά!

Η αμερικανίδα μαμά Carmen Martinez καλωσόρισε την πρώτη της δίδυμη κόρη, Gabriella (Gabby) Grace Hernandez στις 7 Μαρτίου, ενώ η δίδυμη αδερφή της Isabella (Bella) Rose Hernandez έφτασε στις 10 Μαρτίου.

«Η Gabby γεννήθηκε πρώτη στις 24 εβδομάδες και τέσσερις μέρες, ενώ η Bella ήρθε στον κόσμο στις 35 εβδομάδες ακριβώς», εξήγησε η μαμά των κοριτσιών σε συνέντευξή της. Τα σημάδια πρόωρου τοκετού φάνηκαν από πολύ νωρίς, αλλά έγινε μια προσπάθεια να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται στην κοιλιά της μαμά τους για να προλάβουν να αναπτυχθούν. 

«Οι γιατροί έλεγξαν τα πάντα και με καθησύχασαν. Τα κορίτσια είχαν το καθένα τον δικό του πλακούντα και, όταν ήρθε η ώρα, έσπασε μόνο αυτός της Gabby η οποία, όταν γεννήθηκε, ζύγιζε 900 γραμμάρια και μεταφέρθηκε αμέσως στη ΜΕΘ. 

Στη συνέχεια, οι γιατροί συμβούλεψαν τη μαμά να κρατήσει τη δίδυμη αδερφή της Gabby στην κοιλιά της για λίγο ακόμα, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί, συνταγογραφώντας ακόμη και μαγνήσιο για να επιβραδύνει τις συσπάσεις της.



«Mετά τη γέννηση της Gabby, η Bella έκανε πάρτυ! Σαν να είχε όλη την κοιλιά για τον εαυτό της και περνούσε καλά», λέει χαμογελώντας η μητέρα της. «Τρεις μέρες αργότερα έσπασε και ο δεύτερος πλακούντας και η μικρή  Bella γεννήθηκε 600 γραμμάρια ακολουθώντας την αδερφούλα της στη ΜΕΘ. 

«Το να γεννιούνται δίδυμα διαφορετικές μέρες, το έχω δει να συμβαίνει μόνο άλλη μια φορά σε ολόκληρη την καριέρα μου», λέει ο γιατρός που ξεγέννησε τα δίδυμα κοριτσάκια.

«Ωστόσο, τα δύο κορίτσια ήταν τόσο μικροσκοπικά που για λίγο φοβηθήκαμε πως θα τα χάσουμε όμως τα πάνε καλά. Έχουν πάρει βάρος και ελπίζουμε σύντομα να πάρουν εξιτήριο και να πάνε στη θαλπωρή του σπιτιού τους». 

Πηγή: honey.nine.com.au

v