«Θήλασα τον γιο μου παρόλο που δεν τον γέννησα εγώ - κι όμως γίνεται!»

«Θήλασα τον γιο μου παρόλο που δεν τον γέννησα εγώ - κι όμως γίνεται!»

Η Lauren ήθελε από μικρή να γίνει μαμά, αλλά μετά τον γάμο της, το 2014, ανακάλυψε πως δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. Μετά από μια αποτυχημένη εξωσωματική, εκείνη και ο σύντροφός της κατέληξαν στη λύση της παρένθετης μητέρας.

Παρόλα αυτά, η γυναίκα ήθελε πολύ να βιώσει την εμπειρία της εγκυμοσύνης. «Ανυπομονούσα να μείνω έγκυος. Ήθελα να μεγαλώσει η κοιλιά μου, να νιώσω το μωρό μου να μεγαλώνει μέσα μου, να μην μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ. Ήθελα να τα ζήσω όλα - και τα καλά, και τα άσχημα!». 

Εκτός από την εμπειρία της εγκυμοσύνης, που δεν κατάφερε να τη ζήσει, ήθελε ακόμα περισσότερο να θηλάσει το μωρό της. 

«Όταν η παρένθετη μητέρα ήταν έξι μηνών έγκυος, ανακάλυψα τυχαία στο διαδίκτυο την “πρόκληση γαλουχίας”, μια διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες να θηλάσουν, παρά το γεγονός ότι δεν γέννησαν οι ίδιες», εξηγεί η Lauren και συνεχίζει: 

«Για να επιτευχθεί ο θηλασμός θα πρέπει για ένα μεγάλο διάστημα (έξι εβδομάδες ή και περισσότερο), η μητέρα να πάρει φαρμακευτική αγωγή. Επιπλέον, άρχισα να παίρνω φυσικά συμπληρώματα ενώ συμμετείχα και σε ομάδες υποστήριξης γαλουχίας οι οποίες με συμβούλευαν για το τι πρέπει να τρώω και με στήριξαν και ψυχολογικά». 

Η μέλλουσα μαμά άρχισε σταδιακά να παράγει σταγόνες από γάλα, αλλά μόλις γεννήθηκε το μωράκι της, άρχισε να έχει συνεχόμενη ροή και να θηλάζει κανονικά. «Η ευτυχία μου ήταν τεράστια, δεν ήθελα με τίποτα να χάσω αυτό το μαγικό στάδιο», ανέφερε η ευτυχισμένη μαμά, που θέλει να ενθαρρύνει κι άλλες μαμάδες που υιοθέτησαν ή έκαναν παιδί μέσω παρένθετης να δοκιμάσουν την πρόκληση γαλουχίας.

Πηγή: cafemom.com

v