«Πήρα διαζύγιο μετά από 9 χρόνια γάμου και όχι, δεν κατέστρεψα τα παιδιά μου»

«Πήρα διαζύγιο μετά από 9 χρόνια γάμου και όχι, δεν κατέστρεψα τα παιδιά μου»

Το διαζύγιο είναι μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία για όλη την οικογένεια. Είναι, όμως, προτιμότερο για ένα ζευγάρι εφόσον δεν είναι ευτυχισμένο στον γάμο του - ακόμη κι αν υπάρχουν παιδιά.

Μια μητέρα που επέλεξε να χωρίσει για το καλό τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών της, μιλάει για τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε, τις ενοχές της, αλλά και για το πώς ένα διαζύγιο μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για όλους.

«Κάποια στιγμή μου είπαν ότι έγινα ''εγωίστρια''. Ήταν όταν αποφάσισα να πάρω διαζύγιο μετά από 9 χρόνια γάμου. Οι περισσότεροι φίλοι και συγγενείς έπεσαν απ’ τα σύννεφα και δεν μπορούσαν να το πιστέψουν. Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ποτέ δεν υπήρξα ο άνθρωπος που μοιράζεται τα προβλήματά του με τους άλλους.

Τα πανέμορφα παιδάκια μου, που τώρα είναι 6 ετών, μένουν μαζί μου τον περισσότερο καιρό σ’ ένα άνετο διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που χώρισα και ποτέ μου δεν θα ξεχάσω τα λόγια που άκουσα από κάποιους.

''Σε ενδιαφέρουν καθόλου τα παιδιά σου; Γιατί αν νοιαζόσουν, δεν θα τους το έκανες αυτό".

Λες και το διαζύγιο έχει καμία σχέση με το πόσο αγαπάω τα μικρά μου!

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης δοκιμασίας άκουσα πολλούς να με αποκαλούν εγωίστρια και να με κατηγορούν ότι καταστρέφω τα παιδιά μου. Κανείς δεν καταλάβαινε ότι είχα πλήρη επίγνωση του πόνου και της ταλαιπωρίας που τους προκαλούσε όλο αυτό. 

Το διαζύγιο δεν είναι εύκολο. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δεν θα είναι. Ήταν σαν η καρδιά και το μυαλό μου να είχαν γίνει θανάσιμοι αντίπαλοι. Η λογική μού έλεγε να μείνω στον γάμο μου για τον καλό των παιδιών και η καρδιά μου ούρλιαζε να φύγω και να έχω εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρω μόνη μου.

Η απόφαση να χωρίσω ήταν δύσκολη, όμως, ήταν αυτό που έπρεπε να κάνω για μένα και τα παιδιά μου. Μπορεί για κάποιους να είμαι η γυναίκα που διέλυσε τον γάμο της αλλά για τον εαυτό μου είμαι η γυναίκα που ύψωσε το ανάστημά της και διεκδίκησε τα θέλω της. Έχασα πολλούς ανθρώπους μετά το διαζύγιο, αλλά βρήκα τον εαυτό μου.

Ανακάλυψα τι μου αρέσει και τι όχι. Τι θέλω και ποια είμαι. Ως αποτέλεσμα είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και τα παιδιά μου είναι πιο ευτυχισμένα από ποτέ! Γιατί; Επειδή μεγαλώνουν με μια χαμογελαστή, χαρούμενη και συνειδητοποιημένη μαμά. Δεν κατέστρεψα τα παιδιά μου!

Το να μεγαλώνεις μόνη σου τα παιδιά είναι απαιτητικό και δύσκολο. Δεν υπάρχει, όμως, εμπόδιο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Απ’ όταν χώρισα, πραγματοποίησα πολλά από τα όνειρά μου και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα.

Γι’ αυτό μην κρίνετε κάποια μαμά που αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι την ακούσετε και να την υποστηρίξετε. Μην έχετε άποψη για έναν γάμο στον οποίο δεν συμμετείχατε ποτέ!

Δείξτε κατανόηση και να θυμάστε, ότι αν ποτέ βρεθείτε σε αυτή τη θέση, πρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας! Να ξέρετε ότι μπορείτε να αντιμετωπίσετε όλα όσα σας επιφυλάσσει η ζωή

Πηγή: kidspot.com.au

v