Διπλή χαρά! ‘Εμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη... έγκυος και γέννησε διδυμάκια

Διπλή χαρά! ‘Εμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη... έγκυος και γέννησε διδυμάκια

To superfetation είναι η σύλληψη ενός δεύτερου εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο και εκπληκτικό φαινόμενο που, όμως, συνέβη στην περίπτωση της : Winhold.

 

 

Μετά από 3 απανωτές και επώδυνες αποβολές, η νεαρή μητέρα δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε τις δυο ροζ γραμμούλες να εμφανίζονται στο τεστ εγκυμοσύνης. Λίγες μέρες αργότερα, ο γυναικολόγος επιβεβαίωσε το ευχάριστο γεγονός λέγοντάς της ότι είναι 5 εβδομάδων έγκυος. Η Cara ήταν τρισευτυχισμένη καθώς θα χάριζε στον 3χρονο γιο της ένα αδερφάκι. Αυτό που δεν υπολόγιζε ωστόσο, ήταν ότι ο γιος της δεν θα αποκτούσε μόνο έναν αδερφό, αλλά...δύο!

Τα νέα έγιναν γνωστά στην χαρούμενη μαμά, όταν πήγε για τον καθιερωμένο υπέρηχο και ο γυναικολόγος την ενημέρωσε ότι κυοφορούσε δύο μωρά, με διαφορετική ημερομηνία σύλληψης και ξεχωριστές ημερομηνίες γέννησης λόγω των διαφορετικών μεγεθών και σταδίων ανάπτυξής τους.

Ο γιατρός εξήγησε στην Cara και τον σύντροφό της ότι το φαινόμενο της διπλής εγκυμοσύνης είναι εξαιρετικά σπάνιο, αλλά συμβαίνει - όπως αποδείκνυε και η περίπτωσή της.

Ο αγγλικός όρος είναι «superfetation» και συμβαίνει όταν ένα δεύτερο ωάριο γονιμοποιείται αρκετές ημέρες ή ακόμα και εβδομάδες μετά την εμφύτευση του πρώτου στη μήτρα.

«Ήταν ένα θαύμα! Ήμουν ενθουσιασμένη που θα αποκτούσα δύο ακόμα αγοράκια», είπε η νεαρή μαμά, προσθέτοντας ότι οι τρεις αποβολές που είχε υποστεί ήταν τόσο τραυματικές, που χρειαζόταν θεραπεία μετά.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η Cara παρακολουθούταν στενά από τους γιατρούς λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού της. Κάποια στιγμή παρουσιάστηκε μια επιπλοκή, όταν διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο διδυμάκι αναπτυσσόταν με βραδύτερο ρυθμό από τον αδελφό του, ο οποίος φαινόταν να λαμβάνει περισσότερες θρεπτικές ουσίες. Οι γιατροί πίστευαν ότι η διαφορά μεγέθους δεν οφειλόταν μόνο στη μεγαλύτερη περίοδο κύησης του πρώτου μωρού, αλλά και στο ότι ο πλακούντας του ήταν πιο υγιής από το άλλο.

Η Cara γέννησε πρόωρα τα μωράκια της, τα οποία όμως είναι καλά στην υγεία τους, αφού πέρασαν πρώτα 14 ημέρες στη ΜΕΝΝ, πριν πάρουν εξιτήριο. Όπως είπε τα αγοράκια της απάλυναν τον πόνο της για τα μωράκια που είχε χάσει και ευελπιστεί στο μέλλον να κάνει κάποια στιγμή κι ένα κοριτσάκι.

Πηγή: insider.com

v