«Από έναν απλό πονόλαιμο κατέληξα με σπάνια μορφή ψωρίασης σε όλο μου το σώμα»

«Από έναν απλό πονόλαιμο κατέληξα με σπάνια μορφή ψωρίασης σε όλο μου το σώμα»

Μια 22χρονη νοσοκόμα από τη Βρετανία διαγνώστηκε με ψωρίαση την οποία, σύμφωνα με το γιατρό της, την προκάλεσε ένας απλός πονόλαιμος!

Η Ashling Armstrong είπε ότι παρατήρησε για πρώτη φορά κόκκινα σημάδια στο στήθος της τον Ιανουάριο, αλλά νόμιζε πως πρόκειται για ακμή. Μέσα σε μια εβδομάδα, όμως, τα σημάδια άρχισαν να εξαπλώνονται σε ολόκληρο το σώμα της και τότε διαγνώστηκε με ερυθροδερμική ψωρίαση.

Ο συγκεκριμένος τύπος ψωρίασης δεν εμφανίζεται πολύ συχνά και μπορεί να καλύψει το σώμα με κόκκινες, απολεπιζόμενες δερματικές κηλίδες. Αποτελεί μια από τις σοβαρές μορφές ψωρίασης και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να αποβεί ακόμα και απειλητική για τη ζωή του ασθενούς.

Η νεαρή κοπέλα ανέφερε πως αιτία για την εκδήλωση της ψωρίασης, σύμφωνα με τη διάγνωση του γιατρού της, στάθηκε ένας απλός πονόλαιμος που είχε έναν μήνα πριν εμφανιστούν για πρώτη φορά τα σημάδια.  Ορισμένες λοιμώξεις (όπως η στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα και άλλα μικρόβια του φάρυγγα) είναι από τις πιο κοινές αιτίες για την εκδήλωση και τις εξάρσεις της ψωρίασης.

Στην αρχή η νεαρή νοσηλεύτρια, η οποία είναι και λάτρης του γυμναστηρίου, ντρεπόταν πολύ για τα σημάδια στο σώμα της και προσπαθούσε να τα κρύψει. Στη συνέχεια, όμως, κι αφού εξαπλώθηκαν μέχρι και το πρόσωπό της, αποφάσισε να σταματήσει να κρύβεται και να ντρέπεται γι’ αυτό που είναι. 

«Τα πρώτα κόκκινα σημάδια εμφανίστηκαν στο στήθος μου αλλά τότε νόμιζα πως ήταν ακμή. Όταν εξαπλώθηκαν και διαγνώστηκα με ψωρίαση, έφτασα στο σημείο να φοράω μακρύ, χειμωνιάτικο παλτό μέσα στη ζέστη από την ντροπή μου! Όταν έφτασαν μέχρι το πρόσωπό μου, δεν μπορούσα να τα κρύψω άλλο και τότε αποφάσισα πως πρέπει να συμφιλιωθώ με αυτό που μου συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι γύρω με κοιτάζουν έντονα και με περιέργεια, αλλά με έναν περίεργο τρόπο η ασθένειά μου μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ.. Είμαι αυτή που είμαι και νιώθω περήφανη για τον εαυτό μου και τον τρόπο που χειρίζομαι τις δύσκολες καταστάσεις», κατέληξε. 

Πηγή: mirror.co.uk

v