Γιατρός κατάφερε να χωρίσει σιαμαία διδυμάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι

Γιατρός κατάφερε να χωρίσει σιαμαία διδυμάκια που ήταν ενωμένα στο κεφάλι

Ένας Βρετανός νευροχειρούργος έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε δύο σιαμαία αγοράκια, που γεννήθηκαν ενωμένα στο κεφάλι.

Οι τρίχρονοι Bernardo και Arthur Lima, οι οποίοι γεννήθηκαν με ενωμένους εγκεφάλους, υποβλήθηκαν σε 7 χειρουργικές επεμβάσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο, υπό την καθοδήγηση του παιδοχειρουργού Noor ul Owase Jeelani στο Νοσοκομείου Great Ormond Street. Στην τελευταία εγχείρηση μάλιστα, το ιατρικό προσωπικό απαρτιζόταν από 100 άτομα!

Οι χειρουργοί πέρασαν μήνες δοκιμάζοντας διαφορετικές τεχνικές μέσω εικονικής πραγματικότητας, προτού εγχειρίσουν τα παιδιά. Ο Jeelani είπε ότι για τις προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες διαχωρισμού των αγοριών έφταιγε η περίπλοκη ανατομία τους και αποκάλυψε ότι ανησυχούσε για την επικίνδυνη διαδικασία.

Η τελευταία επέμβαση διήρκησε 27 ώρες και ο γιατρός έκανε τέσσερα μόνο 15λεπτα διαλείμματα για να πιει νερό και να φάει. «Ήταν υπέροχο να βλέπω ελπίδα στα μάτια των γονιών τους. Όλοι συγκινηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε μετά. Νιώθω ευγνώμων που μπόρεσα να τους βοηθήσω».

Πρόσθεσε ότι, όπως συμβαίνει με όλα τα σιαμαία δίδυμα μετά τον αποχωρισμό, η αρτηριακή πίεση και οι καρδιακοί παλμοί των αγοριών ήταν στα ύψη - μέχρι που επανενώθηκαν τέσσερις ημέρες αργότερα και κράτησαν το χέρι ο ένας του άλλου.

Τα αγόρια δυναμώνουν μέρα με τη μέρα και οι γονείς τους είναι πανευτυχείς και αιώνιας ευγνώμονες στον γιατρό που τους έδωσε μια ευκαιρία στη ζωή.

Πηγή: uk.news.yahoo.com

v