Τζιν: τι να προσέξεις πριν αγοράσεις το πιο διαχρονικό κομμάτι στην ντουλάπα σου

Τζιν: τι να προσέξεις πριν αγοράσεις το πιο διαχρονικό κομμάτι στην ντουλάπα σου

Το σωστό τζιν δεν είναι απλά ένα ρούχο: είναι το ρούχο-πολυεργαλείο! Από συνέντευξη για δουλειά και βραδινή έξοδο, έως συνέλευση γονέων και κηδεμόνων και σούπερ μάρκετ, αυτό είναι εκεί, πιστός σου σύντροφος. Δες τα παρακάτω τιπς και διάλεξε όχι μόνο ένα τζιν που θα κολακεύει το σώμα σου αλλά και ένα τζιν καλής ποιότητας που θα κρατήσεις πολλά χρόνια!

Πάρε 3 νούμερα απ' το ίδιο τζιν στο δοκιμαστήριο...

...ειδικά όταν το τζιν που δοκιμάζεις δεν το έχεις ξαναφορέσει ποτέ! Πάρε τρία νούμερα στο δοκιμαστήριο: αυτό που θεωρείς ότι είναι το νούμερό σου, ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο! Ακόμα κι αν το νούμερό σου έχει καλή εφαρμογή, δοκίμασε και τα άλλα. Κάποιες εταιρείες και σχέδια μπορεί να σε εκπλήξουν.

Διάλεξε αυτό που σε στενεύει λίγο (λίγο, όχι πολύ!) 

Τα τζιν «ανοίγουν» με τον καιρό στη μέση, γι' αυτό μην αγοράσεις ένα τζιν που σου είναι χαλαρό στο δοκιμαστήριο -καλύτερα να επιλέξεις ένα που σε στενεύει ελαφρά. 

Ένας τρόπος να καταλάβεις αν παραείναι στενό το τζιν που δοκίμασες είναι να καθίσεις στην καρέκλα του δοκιμαστηρίου. Εάν σε στενεύει πολύ και δυσκολεύεσαι να νιώσεις άνετα, τότε πάρε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Αν νιώθεις απλώς ότι είναι λιγάκι στενό, τότε μάλλον βρήκες το νούμερό σου.

Μη φοβηθείς τα skinny jeans: είναι πραγματικά για όλους! 

Κόντρα σ' αυτό  που ίσως πιστεύεις, τα πολύ στενά τζιν είναι -σύμφωνα με όποιον ειδικό μόδας και να ρωτήσεις- ιδανικά για κάθε σωματότυπο! Όσο κι αν το φοβάσαι, όσο βέβαιη κι αν είσαι ότι τα στενά δεν είναι για σένα, την επόμενη φορά, μπες στον κόπο να δοκιμάσεις ένα skinny! 

Προσοχή στο σωστό ύφασμα 

Σε ένα καλό τζιν, μπορείς να δεις τα νήματα να μπλέκονται — οι διαγώνιες γραμμές είναι εμφανείς. Το εξωτερικό μέρος του τζιν πρέπει να είναι πιο σκούρο από το εσωτερικό.  

To μέγεθος της πίσω τσέπης μπορεί να σου χαλάσει τη σιλουέτα!

Οι μικρές τσέπες μπορούν να κάνουν τους μεγάλους γλουτούς  να φαίνονται ακόμη μεγαλύτεροι. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις μεγάλες τσέπες σε μικρούς γλουτούς: θα τονίσουν το μικρό σχήμα τους. Δώσε βάση την πίσω όψη του τζιν σου, αν σε ενδιαφέρει να τονίσεις τα οπίσθιά σου...

Επίσης: πρόσεξε την απόσταση ανάμεσα στις τσέπες


Αν η απόσταση ανάμεσα στις τσέπες είναι πολύ μεγάλη, θα κάνει την περιφέρειά σου να φαίνεται μεγαλύτερη απ' όσο είναι στην πραγματικότητα. Αν η απόσταση είναι πολύ μικρή, τότε θα φαίνεται μικρότερη. Μ' αυτό κατά νου, κάνε την σωστή επιλογή! 

Τα λουράκια της ζώνης πρέπει να είναι πολλά 

Ένα τζιν καλής ποιόητας έχει περισσότερα από τέσσερα λουράκια για τη ζώνη. Αυτό βοηθάει στη σωστή εφαρμογή της -τόσο πρακτικά, όσο και αισθητικά. 

Δώσε βάση στην ραφή μεταξύ φερμουάρ και καβάλου

Τα ψηλόμεσα τζιν έχουν συνήθως μεγάλη απόσταση απ' το τέλος του φερμουάρ έως τον καβάλο. Αυτό μπορεί να χαλάσει τη συμμετρία του σώματός σου κάνοντας το κάτω μέρος να φαίνεται περίεργα μακρύ.  

Το τζιν πρέπει να μην έχει ίσια μέση

 Ιδανικό είναι το τζιν του οποίου η μέση δεν είναι ευθεία, αλλά σχηματίζει καμπύλη. Επίλεξε τζιν παντελόνια που έχουν το πίσω μέρος της μέσης λίγο πιο ψηλό απ' το μπροστά για καλύτερη και πιο κολακευτική εφαρμογή.

Πρόσεξε ποια σημεία τονίζουν τα σκισίματα 

Αν σ' αρέσουν τα τζιν με σκισίματα, δώσε βάση στα σημεία που βρίσκονται. Εάν, για παράδειγμα, δεν θες να τονίσεις τους  μηρούς σου, τότε μην επιλέξεις ένα τζιν με τεράστια σκισίματα πάνω απ' το γόνατο. 

Καλές αγορές! 

v