17χρονος έγινε ο νεότερος πιλότος που έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου

17χρονος έγινε ο νεότερος πιλότος που έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου

Ένας 17χρονος έφηβος έγινε ο νεότερος πιλότος που έκανε τον γύρο του κόσμου μόνος του. Ο Mack Rutherford ξεκίνησε από τη Βουλγαρία στις 23 Μαρτίου, όταν ήταν ακόμη 16 ετών, και πέταξε πάνω από 52 χώρες και 5 ηπείρους πριν σπάσει το ρεκόρ Γκίνες, που κατείχε προηγουμένως ο 18χρονος Travis Ludlow από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας για το ταξίδι του, ο νεαρός πιλότος με καταγωγή από Βέλγιο και Βρετανία δήλωσε ότι η πιο δύσκολη στιγμή για εκείνον ήταν όταν χρειάστηκε να κοιμηθεί κάτω από ένα υπόστεγο σε ένα εγκαταλελειμμένο νησί του Ειρηνικού, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

«Μετά από 10 ώρες που πετούσα, έφτασα σε αυτό το μικρό νησί, είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, οπότε προσγειώθηκα. Έβρεχε και δεν υπήρχαν φώτα στον διάδρομο προσγείωσης. Ήταν ένα ακατοίκητο νησί, οπότε αν κάτι πήγαινε στραβά θα ήμουν ολομόναχος. Ευτυχώς, όλα πήγαν καλά. Προσγειώθηκα και κοιμήθηκα κάτω από ένα μικρό υπόστεγο», είπε.

Ο Μack προσγείωσε το Shark, ένα από τα ταχύτερα υπερελαφρά αεροσκάφη στον κόσμο με ταχύτητα που φτάνει τα 300χλμ/ώρα, πίσω στη Βουλγαρία χθες, ολοκληρώνοντας έτσι την πεντάμηνη περιπέτειά του. Εκεί, τον υποδέχτηκε η οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Ζara, η οποία τον Ιανουάριο, σε ηλικία 19 ετών, έγινε η νεότερη γυναίκα πιλότος που έκανε μόνη της τον γύρο του κόσμου.

Ο πατέρας του, Sam Rutherford, δήλωσε εξαιρετικά περήφανος για τα επιτεύγματα των παιδιών του. Είπε στους δημοσιογράφους ότι μια τέτοια εκδήλωση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική για τα παιδιά να ακολουθούν τα όνειρά τους και για τους γονείς τους να τα υποστηρίζουν.

Ο Mack ονειρευόταν να γίνει πιλότος από την ηλικία των τριών ετών και έγινε ο νεότερος διπλωματούχος πιλότος στον κόσμο τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν ήταν μόλις 15 ετών.

Πηγή: theguardian.com

v