«Στη μαμά που δεν έχει δεθεί ακόμα με το νεογέννητό της...»

«Στη μαμά που δεν έχει δεθεί ακόμα με το νεογέννητό της...»

Υπάρχουν μαμάδες που αργούν αν δεθούν με τα μωράκια τους και υποφέρουν από τις τύψεις, καθώς πιστεύουν ότι δεν είναι καλές μαμάδες. Είναι ένα δύσκολο συναίσθημα που, όμως, δεν πρέπει να τις εμποδίσει να απολαύσουν την πιο γλυκιά περίοδο της ζωής τους. Όπως λέει και το παρακάτω κείμενο αργά ή γρήγορα θα συμβεί και θα είναι σκέτη μαγεία.

 

«Δεν πειράζει αν δεν ερωτευτείς αμέσως το μωρό σου... Μπορείς όμως να το κάνεις.

Υπάρχουν μαμάδες που ερωτεύονται όταν δουν ότι το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό. Άλλες όταν παίρνουν για πρώτη φορά το νεογέννητο μωρό τους αγκαλιά.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έρωτας με την πρώτη ματιά.

Το να ερωτευτείς μπορεί να είναι μια διαδικασία...

Μπορεί να συμβεί μετά από ένα μήνα, όταν μια μέρα δεις το είδωλό σου με το μωράκι σου να καθρεφτίζονται σε μια βιτρίνα και όλα σου φαίνονται σωστά.

Μπορεί να συμβεί την πρώτη φορά που θα το δεις να σου χαμογελά. Όταν χαχανίσει. Ή χτυπήσει και εσύ κάνεις τα πάντα για να απαλύνεις τον πόνο του.

Γιατί η αλήθεια είναι μία: όταν γεννιέται το μωράκι σου, εσύ... πονάς. Είσαι εξαντλημένη σωματικά και συναισθηματικά. Δεν πειράζει, λοιπόν, αν η πρώτη σας συνάντηση δεν είναι αυτή που περιμένατε.

Δεν πειράζει αν αργήσεις να δεθείς με το μωρό σου. Μην νιώθεις τύψεις.

Χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστείς στη μητρότητα και το να ερωτευτείς με την πρώτη ματιά δεν είναι προϋπόθεση για να είσαι καλή μαμά.

Είναι φυσιολογικό και μην ξεχνάς ότι όλες οι μητέρες είναι διαφορετικές.

Θα ερωτευτείς με τον καιρό και μάλιστα, τρελά. Γιατί τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτόν τον έρωτα».

Πηγή: livingfullaftered

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v