Έμαθε στην κόρη της να χρησιμοποιεί την τουαλέτα από 8 εβδομάδων: «άξιζε τον κόπο!»

Έμαθε στην κόρη της να χρησιμοποιεί την τουαλέτα από 8 εβδομάδων: «άξιζε τον κόπο!»

Όταν η 26χρονη Alexis Abdelaziz έφερε στον κόσμο την κορούλα της, είδε στα social media για το πώς να την εκπαιδεύσει από νωρίς ώστε να κόψει γρήγορα την πάνα. Η Alexis, αποφάσισε να βάλει το σχέδιο σε εφαρμογή και…. πέτυχε!

Συνήθως η εκπαίδευση για το γιογιό ξεκινά μετά τους 18 μήνες, αλλά η Alexis ήταν αποφασισμένη να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. «Η μέθοδος έλεγε το εξής: πρέπει να δείχνετε στο μωρό μια κάρτα (ή ένα σύμβολο που φτιάχνετε μόνοι σας), το οποίο στη συνέχεια τοποθέτησα πάνω στην τουαλέτα. Επίσης, πρέπει να κάνετε έναν συγκεκριμένο ήχο κάθε φορά που το παιδί χρησιμοποιεί στην τουαλέτα» είπε και πρόσθεσε: 

«Την πρώτη φορά που προσπάθησα να εφαρμόσω αυτή την τεχνική είχα πολύ άγχος. Πήγαινα την κόρη μου στο μπάνιο συγκεκριμένες ώρες, αμέσως μετά το τάισμα, και σταδιακά μας έγινε συνήθεια. Της έδειχνα την κάρτα και, αν ήταν έτοιμη για τουαλέτα, μου έγνεψε». 

Στη συνέχεια, η Alexis εξηγεί ότι η κόρη της η Aya όχι μόνο ήταν δεκτική σε αυτή την μέθοδο, αλλά σε ηλικία 4 μηνών χρησιμοποίησε πρώτη φορά  τη νοηματική γλώσσα για να δείξει ότι χρειάζεται το μπάνιο χωρίς να την ρωτήσει πρώτα η μαμά της. 

Σύμφωνα με την 26χρονη μητέρα, ο στόχος της δεν ήταν να γλιτώσει χρήματα από τις πάνες αλλά να είναι χαρούμενη η κόρη της, χωρίς να βιώσει την εμπειρία της «λερωμένης πάνας». Επίσης, υποστηρίζει πως αυτή η μέθοδος της έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει έναν ιδιαίτερο κώδικα επικοινωνίας με τους ενήλικες και να αναπτύξει την συναισθηματική της νοημοσύνη. «Δεν ήταν εύκολο, αλλά άξιζε 100% τον κόπο!», καταλήγει η 26χρονη Alexis. 

Πηγή: thesun.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v