Διδυμάκια χειρουργήθηκαν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους και σώθηκαν από θαύμα

Διδυμάκια χειρουργήθηκαν μέσα στην κοιλιά της μαμάς τους και σώθηκαν από θαύμα

Τα δίδυμα αγοράκια της Nichola Luther, όταν βρίσκονταν ακόμα στην κοιλιά της, υποβλήθηκαν σε μια έκτακτη επέμβαση που τους έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή!

Συγκεκριμένα, τα δύο έμβρυα έπασχαν από την σπάνια πάθηση TAPS που στερεί από το ένα παιδί ερυθρά αιμοσφαίρια, ενώ το άλλο δέχεται περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται, προκαλώντας τους δυνητικά θανατηφόρα καρδιακά προβλήματα.

Η πάθηση, που επηρεάζει μόλις το 3% των πανομοιότυπων διδύμων, βρέθηκε τυχαία μετά από ένα τεστ εγκυμοσύνης στο νοσοκομείο. Το ζευγάρι, που είχε ήδη έναν μεγαλύτερο γιο 4 ετών, είχε τις εξής επιλογές: χειρουργική επέμβαση με λέιζερ, μετάγγιση αίματος ή τίποτα απολύτως, προκειμένου να μην κινδυνέψει η μητέρα.

Ωστόσο, θέλησαν να δώσουν στα διδυμάκια τους την ευκαιρία να ζήσουν και προχώρησαν σ’ αυτήν τη δύσκολη χειρουργική επέμβαση. «Πλέον ξέρω ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί δεν είχαν πολλές ελπίδες, ενώ φοβόντουσαν και για τη δική μου ζωή», ανέφερε η Nichola. 

Οι γιατροί στο νοσοκομείο St George στο Tooting, προχώρησαν σε λαπαροσκοπική επέμβαση στην 25η εβδομάδα κύησης και, χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ, έκλεισαν τα αιμοφόρα αγγεία που ήταν υπεύθυνα για τη διαρροή αίματος από το ένα έμβρυο στο άλλο. Η επέμβαση διήρκησε 90 λεπτά, κατά τα οποία η μητέρα τους ήταν ξύπνια, αφού της είχαν κάνει τοπική αναισθησία. 

Στις 28 εβδομάδες, έσπασαν τα νερά της Nichola και τα διδυμάκια γεννήθηκαν εννέα ημέρες αργότερα. Ο Leo ζύγιζε μόλις 900 γραμμάρια  και ο Asher 1 κιλό και 200 γραμμάρια. 

Η 43χρονη μαμά τους, έπειτα από την περιπέτεια που πέρασε, έγραψε ένα βιβλίο για την σπάνια πάθηση των αγοριών της, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει χρήματα που θα δοθούν για ιατρικές έρευνες. «Ένας από τους λόγους που ήθελα να γράψω το βιβλίο ήταν να γίνω αυτός ο φάρος φωτός, μια ιστορία ελπίδας για άλλους γονείς. Ήμασταν τυχεροί, αλλά δεν είναι όλοι τυχεροί».

Πηγή: standard.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v