Νυφικό περνάει από γενιά σε γενιά: το φόρεσαν γιαγιά, μαμά και εγγονή!

Νυφικό περνάει από γενιά σε γενιά: το φόρεσαν γιαγιά, μαμά και εγγονή!

Ένα νυφικό που περνάει από γενιά σε γενιά, έχει γίνει μέρος μιας ξεχωριστής παράδοσης που διατηρεί μια οικογένεια εδώ και 7 δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, το νυφικό είναι 72 ετών και πρώτη φορά το φόρεσε στο γάμο της η Adele Larson, στις 16 Σεπτεμβρίου 1950.  Το παραδοσιακό φόρεμα είναι από σατέν, με δαντέλα μπροστά και πίσω και πολλά μικρά κουμπιά καλυμμένα στο ύφασμα. 

Όταν το αγόρασε η Adele από ένα πολυκατάστημα της εποχής εκείνης, δεν είχε φανταστεί ότι θα γίνει μέρος της οικογενειακής τους παράδοσης. Ωστόσο, το εντυπωσιακό αυτό φόρεμα, το οποίο για την εποχή του ήταν αρκετά ακριβό (κόστιζε περίπου 100 δολάρια), είναι ένα κλασικό κομμάτι που δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. 



Μετά την Adele το φόρεσε η αδερφή της κι έπειτα οι κόρες της και οι ανιψιές της. «Πέρασε από μάνα σε κόρη αλλά δεν είχαμε φανταστεί ότι το έθιμο θα διατηρηθεί και στην επόμενη γενιά», ανέφερε η κόρη της Adele, η οποία πάντρεψε πρόσφατα την μικρή της κόρη. «Το νυφικό της μαμάς μου το θέλησε να το φορέσει τόσο η ανιψιά μου όσο και η κόρη μου. Είναι συγκινητικό όταν βλέπουμε φωτογραφίες τριών γενεών όπου όλες φοράμε το ίδιο νυφικό», πρόσθεσε. 

Το υπέροχο σατέν φόρεμα το φόρεσαν συνολικά 8 γυναίκες και, επτά δεκαετίες μετά, το διατηρούν σαν καινούριο. «Πάντα ήμασταν δεμένη οικογένεια και μας αρέσει να δημιουργούμε δικές παραδόσεις που θα μείνουν στον χρόνο», ανέφερε η κόρη της Adele. «Οι γυναίκες της οικογένειάς μου είμαστε σαν μια γροθιά. Αγαπάμε και θαυμάζουμε η μία την άλλη και απολαμβάνουμε να μοιραζόμαστε εμπειρίες, στιγμές και… νυφικά».

Πηγή: goodmorningamerica.com

v