Έγινες μόλις μπαμπάς; Πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι η γυναίκα σου!

Έγινες μόλις μπαμπάς; Πρώτη σου προτεραιότητα πρέπει να είναι η γυναίκα σου!

Όταν έρχεται στον κόσμο ένα παιδί, χρειάζεται ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για να μπορέσει να μεγαλώσει σωστά και με ισορροπία. Τον πρώτο καιρό, ειδικά, έχει ανάγκη κυρίως τη μητέρα του, η οποία πρέπει να νιώθει καλά για να ανταποκριθεί στον νέο, απαιτητικό ρόλο της.

Αν είσαι νέος μπαμπάς, λοιπόν, να θυμάσαι πως σε αυτή τη φάση η «δουλειά» σου είναι να κρατήσεις τη μαμά... όρθια! Να φροντίζεις πρώτα απ' όλα τη μητέρα και όχι το μωρό, επειδή το μωρό φροντίζεται ήδη. Τρέφεται όπως πρέπει, έχει την αγκαλιά των γονιών και των συγγενών του και παίρνει όλη την αγάπη του κόσμου!

Η μητέρα, όμως, δυσκολεύεται να σταθεί στα πόδια της από την έλλειψη ύπνου. Κλείνεται μόνη της στο μπάνιο και κλαίει επειδή νιώθει το σώμα της να πονάει από τον τοκετό και την ψυχή της να καταρρέει από την κούραση. 

Να φροντίζεις τη μητέρα γιατί αισθάνεται πως δεν είναι «αρκετά καλή» και την τρώνε οι τύψεις για το αν είναι επαρκής στον νέο της ρόλο. Κάθε φορά που το μωρό σας κλαίει, νομίζει ότι κάτι δεν έκανε σωστά. Κάθε φορά που δέχεται την κριτική και τις «συμβουλές» των άλλων μαμάδων, νιώθει πως είναι ανεπαρκής. Κάθε φορά που έρχεται αντιμέτωπη με ένα καινούριο πρόβλημα, νιώθει πως είναι η χειρότερη μαμά του κόσμου. 

Η μαμά, όμως, είναι όλος ο κόσμος για το νεογέννητο μωρό σας και πρέπει να είναι καλά για να μπορεί να το φροντίζει. Η προτεραιότητα του νέου μπαμπά πρέπει να είναι εκείνη! Πρέπει να την ξεκουράζει όσο μπορεί, να περιποιείται τα τραύματά της, να της θυμίζει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, να την κάνει να γελά και να της εξασφαλίζει λίγο χρόνο για τον εαυτό της. 



Το συναισθηματικό βάρος που σηκώνει μια νέα μαμά είναι τεράστιο και χρειάζεται κάποιον για να το μοιραστεί. Κι αυτός ο κάποιος, είσαι εσύ. Μην ξεχνάς ότι τώρα χρειάζεται την αγάπη σου περισσότερο από ποτέ! Εξάλλου, ορκιστήκατε πως θα είστε μαζί και στα εύκολα και στα δύσκολα και, σε αυτή τη φάση, πρέπει να σταθείς δίπλα της ψυχή τε και σώματι. 

Μάθε να την ακούς όχι μόνο με τα αυτιά αλλά και με την «καρδιά» σου και να συζητάς μαζί της όσα την απασχολούν. Δεν χρειάζεται να βρίσκει πάντα λύσεις για όλα, αρκεί να είσαι «εκεί» και να ξέρει ότι μπορεί να βασιστεί πάνω σου. 

Και πίστεψέ με, όταν όλα θα έχουν μπει σε μια σειρά, θα ξέρει ότι εσύ την κράτησες όρθια στα δύσκολα! Όπως ακριβώς θα κρατήσεις όρθιο και το παιδί σου στις δυσκολίες που θα συναντήσει στο μέλλον.

Ελεύθερη μετάφραση από This Mama Doodles

v