4 sites που θα... σώσουν τους νέους γονείς από το άγχος του πρώτου καιρού!

4 sites που θα... σώσουν τους νέους γονείς από το άγχος του πρώτου καιρού!

Είναι υπέροχο να γίνεσαι για πρώτη φορά γονιός, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ αγχωτικό. Η ζωή σου αλλάζει ριζικά και καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις που αφορούν τόσο τη φροντίδα του παιδιού, όσο και τα νέα έξοδα που προκύπτουν.

Μπορεί τα παιδιά να μην έρχονται με εγχειρίδιο χρήσης, αλλά για καλή μας τύχη υπάρχουν χρήσιμα sites, τα οποία θα μας λύσουν πολλές απορίες - ειδικά τον πρώτο καιρό που όλα μας φαίνονται...βουνό!

4 playlists από το Youtube για να κοιμηθεί το μωρό μας σαν πουλάκι:

Είναι κοινό μυστικό ότι η ώρα του ύπνου πραγματικά δοκιμάζει τις αντοχές μας, καθώς το νανούρισμα μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά χρονοβόρο και δύσκολο. Με αυτές τις μουσικές λίστες όμως από το Youtube, θα καταφέρουμε να ηρεμήσουμε το μωράκι μας και να το κοιμίσουμε.

Οι λευκοί ήχοι βοηθάνε τα μωρά να κοιμηθούν, καθώς μοιάζουν με τους ήχους που άκουγαν στη μήτρα και τους δημιουργούν ένα αίσθημα ασφάλειας. Επιπλέον, καλύπτουν και ενοχλητικούς θορύβους μέσα στο σπίτι:

Τα μωράκια απολαμβάνουν πολύ τις μελωδίες. Η κλασική μουσική είναι μια πολύ καλή επιλογή και ιδιαίτερα η μουσική του Mozart που, εκτός από χαλαρωτική, έχει και θετική δράση στην συναισθηματική, αλλά και εγκεφαλική τους ανάπτυξη:

H μουσική του πιάνου ηρεμεί και χαλαρώνει όχι μόνο τα μωρά, αλλά και εμάς που προσπαθούμε να τα κοιμίσουμε. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει τραγούδια από τις αγαπημένες μας ταινίες της Disney:

Mπορούμε επίσης να νανουρίσουμε το μωρό μας με ήχους της θάλασσας που συνδυάζονται με χαλαρωτικές μελωδίες:

Ειδικά εργαλεία για να παρακολουθούμε τη φυσιολογική ανάπτυξη μωρού:

Η ανάπτυξη του μικρού μας είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί πολύ. Τον πρώτο καιρό, ο παιδίατρος παρακολουθεί και εξετάζει το παιδί πολύ συχνά αλλά κάποια πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε και μόνοι μας στο σπίτι.

Στο womencalc.co, αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία του μωρού μας, ενημερωνόμαστε για την ανάπτυξή του σε κάθε ηλικιακό στάδιο -από το αν το βάρος ή το ύψος του είναι στα όρια του φυσιολογικού, μέχρι το πόσο πρέπει να τρώει.

«Σχεδιάζω το αύριο» στο site της Εθνικής Τράπεζας

Ναι. Καταλαβαίνουμε. Ίσως να μην είναι το πρώτο που θα σας ερχόταν στο μυαλό, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει! Γνωρίζοντας και καταλαβαίνοντας τι απασχολεί τον σύγχρονο άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον γονιό ή τον συνταξιούχο, η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε την ενότητα «Σχεδιάζω το Αύριο» όπου, μέσα από άρθρα διάφορης θεματολογίας, προσεγγίζει θέματα που μας απασχολούν όλους.

Τα άρθρα προσφέρουν χρήσιμες ιδέες, προτάσεις και πληροφορίες που δεν μιλάνε για τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες, αλλά για καθημερινές ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι γονείς. Για παράδειγμα, η κατηγορία «Ζωή και Οικογένεια» μπορεί να σας βοηθήσει να οριοθετήσετε το budget σας για να ψωνίζετε έξυπνα και οικονομικά, αλλά και να διδάξετε στο παιδί την αξία των χρημάτων από μικρή ηλικία.

Στην κατηγορία «Εσείς και το Σπίτι σας» θα βρείτε tips από το πώς να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας όσον αφορά την ασφάλεια και την οικονομία, μέχρι και ιδέες για μια οικονομική ανακαίνιση - η οποία, κακά τα ψέματα, είναι αναπόφευκτη από τη στιγμή που αποκτάς παιδί.

Κύριο μέλημά μας είναι να είμαστε εμείς και τα παιδιά μας υγιείς και ασφαλείς. Στην κατηγορία «Υγεία και Ασφάλεια» μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές αλλά και πώς να αποκτήσετε καθημερινές συνήθειες για να προστατεύσετε την υγεία της οικογένειας.

Mama365

Τέλος, αν εκτός από απορίες ψάχνετε και έξυπνες ιδέες για να κάνετε τη μαμαδίστικη καθημερινότητά σας πιο εύκολη, μπορείτε απλά να αφεθείτε στα... χέρια μας, καθώς είμαστε δίπλα σας 365 μέρες τον χρόνο!

v