«Η μαμά μου προτίμησε να τα φτιάξει με τον πρώην μου παρά να με έχει στη ζωή της»

«Η μαμά μου προτίμησε να τα φτιάξει με τον πρώην μου παρά να με έχει στη ζωή της»

Είναι πολύ σκληρό για ένα παιδί να νιώθει απόρριψη από τους γονείς του και ειδικά από τη μητέρα του! Αυτό ακριβώς περιγράφει και η παρακάτω αναγνώστριά μας, ζητώντας την άποψή σας για το πώς πρέπει να χειριστεί την κατάσταση που βιώνει.

«Παρακολουθώ χρόνια τις αναρτήσεις σας και θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δημοσιεύσετε και έναν δικό μου προβληματισμό επειδή είμαι πολύ μπερδεμένη.

Για κάποιους μήνες, είχα σχέση με έναν άντρα. Δύο μήνες μετά τον χωρισμό μας, η μητέρα μου άρχισε να του στέλνει μηνύματα, να τον προσκαλεί για ποτό ή να του τηλεφωνεί δήθεν για δουλειά ή για ευχές μέχρι που τελικά τα έφτιαξαν. 

Για κάποιο καιρό ήταν μαζί κρυφά και όταν τους πήρα χαμπάρι και το είπα στη μητέρα μου, σχεδόν με έβρισε επειδή ανακατεύομαι στη ζωή της. Εγώ από τη μεριά μου την προειδοποίησα πως, αν συνεχίσει μαζί του, εμένα πρέπει να με ξεχάσει.

Εκείνη, όμως, συνέχισε να είναι μαζί του χωρίς να νοιάζεται που θα με χάσει από τη ζωή της. Από τότε έχουν περάσει τρία χρόνια και οι δυο τους είναι ακόμα μαζί. Στο μεταξύ εγώ άλλαξα πόλη για να μην τους βλέπω μαζί ενώ η μητέρα μου δε φαίνεται να νοιάζεται που με έχασε…

Ταυτόχρονα, όμως, με όρκισε να μην πω πουθενά για την κρυφή της σχέση. Δεν ήθελε να το μάθει κανένας συγγενής ή γνωστός μας, κάτι που σεβάστηκα.

Δυστυχώς, όμως, όσο καιρό λείπω, με κατηγορεί σε όλους πως την «παράτησα» και δεν της συμπεριφέρομαι σωστά. Για καιρό έλεγε ψέματα πως δεν έχει ιδέα για τον λόγο που άλλαξα πόλη και κατάφερε να στρέψει εναντίον μου ακόμα και την αδερφή μου ισχυριζόμενη ότι ζηλεύω και χίλια δυο άλλα ψέματα.

Σημειωτέο, εγώ έχω κάνει τη δική μου οικογένεια και πλέον έχω μετακομίσει στο πατρικό μου που είναι κοντά στο σπίτι της και την βλέπω σχεδόν κάθε μέρα. Πραγματικά με ενδιαφέρει η γνώμη των αναγνωστών μήπως και βοηθηθώ για το πώς πρέπει να διαχειριστώ την κατάσταση,  γιατί στο τέλος θα τρελαθώ!».
v