Πρόωρο κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κέρδισε τη μάχη της ζωής του!

Πρόωρο κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 23 εβδομάδες κέρδισε τη μάχη της ζωής του!

Η Ilsa είναι ένα αξιολάτρευτο μωράκι που όταν γεννήθηκε πρόωρα, στις 23 εβδομάδες, ζύγιζε λιγότερο από μια φρατζόλα ψωμί. Οι γιατροί της έδιναν μόλις δέκα τοις εκατό πιθανότητες να ζήσει, αλλά η μικρούλα τους διέψευσε όλους!

Παρόλο που η εγκυμοσύνη της Lauren Ormston κυλούσε ομαλά, στις 23 εβδομάδες  έσπασαν τα νερά της και καλωσόρισε πρόωρα την κορούλα της. Το κοριτσάκι της ήταν τόσο μικροσκοπικό που, πραγματικά, χωρούσε στη χούφτα της. Δεν πρόλαβε όμως ούτε να το αγκαλιάσει καθώς η Isla μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη ΜΕΝΝ, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε εγκεφαλική αιμορραγία και τρύπα στην καρδιά της.

Οι πιθανότητες που της έδιναν ήταν ελάχιστες, αλλά η μικρή πάλεψε με νύχια και με δόντια και κατάφερε να επιζήσει. Σε ηλικία δύο μηνών, ο δεξιός αμφιβληστροειδής της Isla αποκολλήθηκε και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως ήταν ανεπιτυχής και η μικρούλα έχασε την όρασή της.

Μετά από 4 μήνες νοσηλείας, πήρε εξιτήριο και πήγε για πρώτη φορά σπίτι της, νικήτρια! «Είναι θαύμα. Είναι μαχήτρια», είπε η μητέρα της και συνέχισε λέγοντας «Ήταν μια σταλίτσα, αλλά υπέροχη. Έχασε την όρασή της αλλά κέρδισε τη ζωή της!»

Πηγή: coventrytelegraph.net

v