Γεννήθηκαν δίδυμα ελεφαντάκια σε ζωολογικό κήπο - συμβαίνει 1 φορά στις 100!

Γεννήθηκαν δίδυμα ελεφαντάκια σε ζωολογικό κήπο - συμβαίνει 1 φορά στις 100!

Ο ζωολογικός κήπος Rosamond Gifford στη Νέα Υόρκη καλωσόρισε όχι ένα, αλλά δύο νέα μέλη και η χαρά όλων των εργαζομένων ήταν τεράστια!

Πρόκειται για δύο δίδυμα ελεφαντάκια που τα έφερε στον κόσμο η μαμά τους, Mali, στις 24 Οκτωβρίου. Η γέννησή τους αποτέλεσε σοκ για το προσωπικό του ζωολογικού κήπου, καθώς λιγότερο από το 1% των γεννήσεων ελεφάντων είναι δίδυμα – και δυστυχώς, επιβιώνουν σπάνια.

Το πρώτο ελεφαντάκι γεννήθηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, με βάρος 220 κιλά, ενώ το δεύτερο έφτασε στον κόσμο 10 ώρες αργότερα και, παρότι ζύγιζε 237 κιλά, ήταν «αισθητά πιο αδύναμο από το πρώτο», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ζωολογικού κήπου. 



Δεν υπήρξε ποτέ καταγεγραμμένη περίπτωση διδύμων ελέφαντα που επιβίωσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεχίζει η ανακοίνωση, καθιστώντας τη γέννηση αυτή μια ιστορική στιγμή.

«Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για τον ζωολογικό κήπο και την κοινότητά μας. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για την εξαιρετική ομάδα μας που φρόντισε τα ζώα, την υποστήριξη του κτηνιατρικού προσωπικού και την τεράστια αφοσίωσή τους στην Mali και τα δίδυμα», δήλωσε ο Ryan J. McMahon, στέλεχος της κομητείας Onondaga στην ανακοίνωση.



Τα δίδυμα είναι ασιατικοί ελέφαντες, ένα είδος υπό εξαφάνιση που απαντάται σε όλη τη νότια και νοτιοανατολική Ασία, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Ταμείο Άγριας Ζωής. Ο πληθυσμός του είδους έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω του κατακερματισμού των οικοτόπων, της σύγκρουσης ανθρώπου-ελέφαντου και της λαθροθηρίας.

Πηγή: cnn.com

v