Ιατρικό θαύμα: σιαμαία που γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά, διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση 11 ωρών!

Ιατρικό θαύμα: σιαμαία που γεννήθηκαν ενωμένα στην κοιλιά, διαχωρίστηκαν μετά από επέμβαση 11 ωρών!

Ο James Finley και η Amanda Arciniega από το Τέξας των ΗΠΑ, είναι γονείς των δίδυμων κοριτσιών AmieLynn και JamieLynn, που γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο ενωμένα στην κοιλιά.

Το ζευγάρι έμαθε την κατάσταση των εμβρύων όταν η Amanda ήταν έγκυος 10 εβδομάδων και το σοκ που βίωσαν ήταν μεγάλο, όπως ανέφεραν, ενώ κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο 1 στις 200.000 εγκυμοσύνες. 

Η AmieLynn και η JamieLynn γεννήθηκαν ενωμένες από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το στήθος μέχρι και τον αφαλό και μοιράζονταν το ίδιο συκώτι. Η κατάστασή τους ήταν δύσκολη και χρειάστηκαν 11 ώρες και  25 επαγγελματίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων 6 χειρουργών, για να τις χωρίσουν. 

Ο γιατρός που ηγήθηκε της προσπάθειας και ανέφερε πως η συγκεκριμένη επέμβαση ήταν απολύτως πετυχημένη και απέδειξε πως το ανθρώπινο πνεύμα, η εξέλιξη της επιστήμης και η συνεργασία μπορούν να πετύχουν θαύματα.

Όσο για την πορεία των διδύμων, παραμένει αισιόδοξος. «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουν καλή ανάρρωση και θα ζήσουν υγιείς ζωές στο μέλλον», είπε.

Πηγή: today.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v