«Μητρότητα σημαίνει να βάζεις το παιδί σου πάνω από όλα ξανά και ξανά και ξανά»

«Μητρότητα σημαίνει να βάζεις το παιδί σου πάνω από όλα ξανά και ξανά και ξανά»

Πίνακας της Annet Loginov

Tο να είσαι μαμά σημαίνει πως πρώτα καλύπτεις τις ανάγκες του παιδιού σου και μετά τις δικές σου. Το να είσαι μαμά σημαίνει πως χαίρεσαι διπλά με τις χαρές των παιδιών και στεναχωριέσαι δεκαπλά με τις στεναχώριες τους. Ή, όπως λέει και το παρακάτω κείμενο, το να είσαι μαμά σημαίνει να βάζεις το παιδί σου πάνω από όλα, ξανά και ξανά και ξανά.

«Μητρότητα είναι να βάζεις πάνω απ' όλα τα παιδιά σου ξανά και ξανά
και ξανά.

Είναι να μην πηγαίνεις στο δείπνο με φίλους που κανόνισες εδώ και καιρό επειδή ένα από τα παιδιά σου έχει πυρετό. Το βάζεις πάνω απ' όλα.

Είναι να κλείνεις το τηλέφωνο στην κολλητή σου επειδή τα βλαστάρια σου φωνάζουν και γελάνε δυνατά στο βάθος. Τα βάζεις πάνω απ' όλα.

Δεν πας διακοπές γιατί οι μέρες που έχεις άδεια συμπέφτουν με το ρεσιτάλ χορού της κόρης σου και πρέπει να μην χάσει κανένα μάθημα. Την βάζεις πάνω απ' όλα.

Δεν βγαίνεις για ποτό μετά τη δουλειά γιατί το γιος σου δεν πρόκειται να κοιμηθεί αν δεν τον βάλεις εσύ για ύπνο. Τον βάζεις πάνω απ' όλα. 

Και μπορεί μερικές φορές να μην θες να βάλεις τα παιδιά σου πάνω απ' όλα, μπορεί να ανυπομονείς για εκείνο το δείπνο, ή εκείνο το ταξίδι στην Ιταλία, ή να τα πεις με ηρεμία με την κολλητή σου, αλλά ξέρεις πως δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς.

Επειδή τη στιγμή που γεννιέται το μωρό σου, είναι η προτεραιότητά σου ό,τι κι αν γίνει. Γιατί η μητρότητα σημαίνει να βάζεις το παιδί σου πάνω από όλα, ξανά και ξανά και ξανά. Πάντα και για πάντα».

Μετάφραση από LIVING Full

v