«Ο έρωτάς μας έγινε βαθιά αγάπη που πάνω της χτίσαμε την πιο υπέροχη οικογένεια»

«Ο έρωτάς μας έγινε βαθιά αγάπη που πάνω της χτίσαμε την πιο υπέροχη οικογένεια»

Όταν ο έρωτας «βουτάει» στα βαθιά και μπαίνει σε μακροχρόνιες σχέσεις, εξελίσσεται σε τρυφερή αγάπη γεμάτη στοργή και κατανόηση. Όταν στην εξίσωση μπουν και τα παιδιά, ο έρωτας βγάζει φτερά και μεταμορφώνεται σε μια βαθιά και ουσιαστική αγάπη που ξέρει να μένει όρθια, να υπερπηδά εμπόδια και δυσκολίες και να προσφέρει την ζεστή της αγκαλιά κάθε φορά που τη χρειάζεσαι.

Αυτό ακριβώς περιγράφει και το παρακάτω κείμενο, γραμμένο από μια μαμά που για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν χρειάζεται ούτε δώρα ούτε λουλούδια. Όσα χρειάζεται, τα κρατά ήδη στην αγκαλιά της. 

«Θες να γίνεις ο Βαλεντίνος μου; 

Όταν βγαίναμε ραντεβού, ξόδευα ώρες για να ετοιμαστώ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Eμφανιζόσουν στην πόρτα μου κρατώντας όμορφα τριαντάφυλλα και με πήγαινες σε ένα όμορφο εστιατόριο για να δειπνήσουμε μόνο οι δυο μας. 

Θες να γίνεις ο Βαλεντίνος μου;

Μετά παντρευτήκαμε κι ο γάμος είναι έτσι κι αλλιώς πιο δύσκολος από τη ζωή ενός ελεύθερου, ερωτευμένου ζευγαριού. Μετά ήρθαν τα παιδιά και τα πράγματα δυσκόλεψαν κι άλλο! Η ζωή μας άρχισε να περιστρέφεται γύρω από εκείνα και ξεχάσαμε τα ανέμελα ραντεβού και τα λουλούδια. Όσο τα παιδιά μας ήταν μωρά, το μόνο που ήθελα ήταν να έρθει το βράδυ για να κοιμηθώ και με το ζόρι ήθελα να με αγγίζεις. 

Θες να γίνεις ο Βαλεντίνος μου;

Οι μήνες πέρασαν, η οικογένειά μας βρήκε τους ρυθμούς της και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου ήταν γεμάτη με υποχρεώσεις. Πάνες, τάισμα, παιδικός σταθμός, βόλτα στο πάρκο, ξανά πάνες, ξανά τάισμα, μαγείρεμα, σιδέρωμα, παιχνίδια μέσα στη μέση, κούραση κι εξάντληση. Ξεχάσαμε για τα καλά τα ρομαντικά δείπνα με κεριά. 

Θες να γίνεις ο Βαλεντίνος μου;

Πέρασαν κι άλλοι μήνες, οι μήνες έγιναν χρόνια και ο έρωτάς μας εξελίχθηκε σε βαθιά, ουσιαστική αγάπη. Μπορεί να «χάσαμε» μερικές ρομαντικές βραδιές αλλά μας ένωσαν οι δυσκολίες και τα ξενύχτια. 

Μέρα με τη μέρα η αγάπη μας γίνεται όλο και πιο βαθιά και φαίνεται σε όλες τις σημαντικές στιγμές: όταν ο ένας ενθαρρύνει τον άλλον να μην εγκαταλείψει τα όνειρά του, όταν κρατάς σφιχτά το χέρι μου στις δυσκολίες, όταν ανταλλάσσουμε "σ' αγαπώ" τις στιγμές που το χρειαζόμαστε.

Θες να γίνεις ο Βαλεντίνος μου;

Τον δικό μας Βαλεντίνο τον γιορτάζουμε κάθε μέρα γιατί η αγάπη μας είναι πολύ περισσότερη από μια ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, ένα ακριβό δώρο ή μια πολυτελή έξοδο. Ο δικός μας έρωτας έγινε βαθιά αγάπη που πάνω της χτίσαμε μια υπέροχη οικογένεια και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευγνώμων».

Ελεύθερη μετάφραση από LIVING Full

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v