5χρονος έσωσε τη ζωή της μαμάς του όταν εκείνη έπαθε 3 συνεχόμενες επιληπτικές κρίσεις!

5χρονος έσωσε τη ζωή της μαμάς του όταν εκείνη έπαθε 3 συνεχόμενες επιληπτικές κρίσεις!

Ένα πεντάχρονο αγόρι με το όνομα Arthur, βοήθησε να σωθεί η ζωή της μαμάς του όταν εκείνη έπαθε τρεις συνεχόμενες επιληπτικές. Η οικογένεια μοιράζεται την ιστορία της με την ελπίδα ότι μπορεί να ενθαρρύνει άλλες οικογένειες με μικρά παιδιά να προετοιμαστούν για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο σπίτι.

Συγκεκριμένα, ο  Arthur βρήκε τη μαμά του σωριασμένη στο πάτωμα του σπιτιού να τρέμει και να έχει σπασμούς. Ήταν μόνο οι δυο τους στο σπίτι κι έτσι ο μικρός ανέλαβε δράση. Στην αρχή της πρώτης επιληπτικής κρίσης της μητέρας του, κάλεσε το 166 και ακολούθησε κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Στο μεταξύ, η γυναίκα έπαθε άλλες δυο επιληπτικές κρίσεις αλλά ο Arthur παρέμεινε ψύχραιμος και δεν σταμάτησε να προσφέρει στη μαμά του τις πρώτες βοήθειες. 

Ωστόσο, δεν έγιναν όλα τυχαία. Όταν η Ashleigh διαγνώστηκε με επιληψία πριν από έναν χρόνο, προετοίμασε την οικογένειά της σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Με εκπαιδευτικά παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων εκπαίδευσε τον 5χρονο γιο της πώς να τηλεφωνεί στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και να λέει ποιος είναι και πού μένει. Επίσης, δημιούργησε αριθμούς τηλεφώνου σύντομων κλήσεων, ώστε ο Arthur όχι μόνο να καλέσει γρήγορα όχι μόνο το νοσοκομείο αλλά και  τον πατέρα του για να τον ενημερώσει για οποιαδήποτε επείγουσα κατάσταση.

Τόσο η μητέρα του όσο και οι γιατροί που έφτασαν πρώτοι στο σπίτι ανέφεραν πόσο γενναίος και ψύχραιμος ήταν ο μικρός Arthur ο οποίος έσωσε κυριολεκτικά τη ζωή της μαμά του εκτελώντας χρέη νοσοκόμου! 

Πηγή: cornwalllive.com

v