Μικρό μπάνιο: 10 μυστικά για να το κάνεις να φαίνεται μεγάλο

Μικρό μπάνιο: 10 μυστικά για να το κάνεις να φαίνεται μεγάλο

Αν το μπάνιο σας δεν είναι αυτό που λέμε «γήπεδο ποδοσφαίρου» και θέλετε να το κάνετε να μοιάζει (αφού δεν μπορεί να γίνει) μεγαλύτερο, τότε οι παρακάτω συμβουλές γράφτηκαν για εσάς.

Διαλέξτε προσεκτικά το χρώμα

Το πρώτο βήμα για να ανοίξει ο χώρος και να το μπάνιο σας να φαίνεται μεγαλύτερο, είναι η επιλογή χρωμάτων. Αποφύγετε τους σκούρους τοίχους και «παίξτε» με το λευκό, το μπεζ και γενικά ανοιχτά και απαλά χρώματα.

Βάλτε καθρέφτες

Οι καθρέφτες «προσθέτουν» τετραγωνικά μέτρα  και δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το μικρό σας μπάνιο δεν είναι και τόσο μικρό! Βάλτε μεγάλους, μεσαίους και μικρούς καθρέφτες που, έτσι κι αλλιώς, θα σας φανούν χρήσιμοι.

Τοποθέτησε ανοιχτά ράφια μέχρι το ταβάνι

Εκμεταλλευτείτε όλους τους χώρους του μπάνιου και τοποθετήστε ψηλά ράφια που φτάνουν μέχρι το ταβάνι. Έτσι, όχι μόνο θα χωρέσουν όλα σας τα πράγματα αλλά θα δώσετε στυλ και άποψη στο μπάνιο σας. 

Χρησιμοποιήστε την πόρτα (και όχι μόνο) ως αποθηκευτικό χώρο

Αν ο διαθέσιμος χώρος στους τοίχους του μπάνιου σας είναι ελάχιστος, τότε χρησιμοποιήστε την πόρτα, καρφώνοντας γάντζους ή στενά ραφάκια για χαρτί τουαλέτας ή προϊόντα περιποίησης.

Πάρτε κουτιά σε όλα τα μεγέθη

Η οργάνωση των συρταριών είναι το Α και το Ω. Όταν το μπάνιο είναι μικρό, η ακαταστασία γίνεται ακόμα πιο δυσάρεστη. Τοποθετώντας μικρά κουτιά στα συρτάρια, θα έχετε την οργάνωση που χρειάζεσαι ενώ δεν θα ψάχνεστε συνέχεια στο... χάος. 

«Ψηλώστε» το... ταβάνι

Κάντε το ταβάνι να φαίνεται ψηλότερο με μερικά οπτικά τρικς, όπως οι κάθετες ρίγες στην κουρτίνα του μπάνιου. Τοποθετήστε την όποια διακόσμηση προτιμάτε ψηλά –κοντά στην ένωση τοίχου-ταβανιού- και οδηγήστε το βλέμμα ψηλά, ξεγελώντας τις αισθήσεις.

Γυαλί αντί για κουρτίνα

Αν τώρα φτιάχνετε το μπάνιο σας ή αν είστε σε φάση ανακαίνισης, τότε προτιμήστε να κάνετε την μπανιέρα σας… see through. H κουρτίνα θα βαρύνει και θα μικρύνει τον χώρο, σε αντίθεση με το γυαλί, που δίνει την αίσθηση ενός χώρου ενιαίου, που «αναπνέει».

Αν όμως έχετε κουρτίνα, τότε τοποθετήστε το κουρτινόξυλο ψηλά

Όσο πιο ψηλά κρεμάσετε την κουρτίνα, τόσο ψηλότεροι μοιάζουν οι τοίχοι και άρα μεγαλύτερος ο χώρος.

Μη βάλετε κουρτίνα στο παράθυρο

Το φως έχει ιδιότητες… διασταλτικές, επομένως μην κρύψετε το παράθυρο με κουρτινάκι, αλλά αφήστε το φως να μπαίνει (αν μαζί του δεν μπαίνει στο μπάνιο σας και το μάτι του γείτονα).

O νιπτήρας με «βάθρο» προσθέτει χώρο

Επιλέξτε νιπτήρα σε βάθρο, που θα δώσει την ψευδαίσθηση έξτρα τετραγωνικών στο μικρό σας μπάνιο.

Πληροφορίες από homesandgardens.com
Φωτογραφίες από Pinterest

v