4 σοβαρά λάθη στην εμφάνισή μας που μας... προσθέτουν χρόνια!

4 σοβαρά λάθη στην εμφάνισή μας που μας... προσθέτουν χρόνια!

Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να έχουμε συμβιβαστεί με την ηλικία μας ωστόσο, δεν θέλουμε για κανένα λόγο να μοιάζουμε μεγαλύτερες απ' ότι είμαστε. Γι' αυτό και πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε κάποια πράγματα που αφορούν την εμφάνισή μας.

Κάποια λάθη στο στιλ, στο μακιγιάζ ακόμα και στο κούρεμα ή το χτένισμά μας μπορούν να μας προσθέσουν... μέχρι και 10 χρόνια! Καλό είναι, λοιπόν, να τα αναγνωρίσουμε και να τα αποφύγουμε στο μέλλον.

Φοράμε πολύ makeup 

Μπορεί να νομίζουμε ότι βάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα makeup στο δέρμα μας καλύπτουμε τις ατέλειες και τις ρυτίδες, αλλά κάνουμε τεράστιο λάθος! Το πολύ foundation κάνει ακόμα πιο έντονα τα σημεία που θέλουμε να καλύψουμε. Όλοι οι make up artists τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε μικρή δόση προϊόντων στο πρόσωπό μας. 

Επιλέξτε ένα foundation κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδα σας που να μην είναι «βαρύ». Όσο πιο ενυδατικό, τόσο το καλύτερο! Για καλύτερο ακόμα αποτέλεσμα αναμείξτε το με το serum σας.

Βάφουμε τα μαλλιά μας σκούρα

Eκτός κι αν τα μαλλιά μας είναι φυσικά μαύρα ή καστανά, οι πολύ σκούρες βαφές μπορούν να μας προσθέσουν πολλά χρόνια! «Αγριεύουν» την εικόνα μας και τραβούν τα βλέμματα σε σημεία του προσώπου που δεν θέλουμε, όπως για παράδειγμα στο πόδι της χήνας.

Επιλέξτε ένα πιο γλυκό χρώμα ή ανοιχτόχρωμα highlights που θα σας δώσουν έναν αέρα φρεσκάδας. Μαζί με τη βοήθεια του κομμωτή ή της κομμώτριά σας βρείτε ένα χρώμα που να ταιριάζει στο χρώμα του δέρματός σας και θα κάνει την εμφάνισή σας πιο νεανική.

Φοράμε μόνο μαύρα και σκούρα χρώματα

Ναι, το μαύρο μπορεί να πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας κάνει να φαινόμαστε και μεγαλύτερες! Από μία ηλικία και μετά ειδικά, το total black ντύσιμο είναι απαγορευτικό, καθώς μας κάνει να φαινόμαστε κουρασμένες και άτονες.

Βάλτε χρώμα στη ζωή σας ειδικά στα μπλουζάκια, τα πουκάμισα και τα μπουφάν γιατί έτσι θα φωτιστεί πολύ και το πρόσωπό σας.

Φοράμε oversized ρούχα

Πράγματι τα oversized ρούχα είναι ένα δημοφιλές look που όμως φαίνεται πιο ωραίο σε μικρότερες ηλικίες. Μπορούμε να έχουμε μια αίσθηση άνεσης φορώντας το νούμερο που μας ταιριάζει και μας κολακεύει και όχι που μας... γερνάει πριν την ώρα μας!

Το ιδανικό look είναι αυτό που δεν είναι υπερβολικό. Μπορείτε να φορέσετε ένα φαρδύ παντελόνι, αρκεί να το συνδυάσετε με ένα στενό τοπ ή μια φαρδιά μπλούζα με ένα κολάν.

v