Γενναία μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος και τον νίκησε!

Γενναία μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος και τον νίκησε!

Η Jenny Bibard ήταν πέντε μηνών έγκυος και μόλις είχε σταματήσει να θηλάζει τον μεγαλύτερο γιο της, όταν ένιωσε ένα εξόγκωμα στο στήθος. Αρχικά, ο γιατρός τής είπε πως μπορείπρόκειται για φραγμένο αγωγό γάλακτος, δηλαδή τίποτα ανησυχητικό, αλλά η ίδια επέμεινε να την παραπέμψουν για υπερηχογράφημα.

Το ένστικτο της 30χρονης μητέρας δεν έπεσε έξω. Μετά τον υπέρηχο, της ζητήθηκε να υποβληθεί σε επείγουσα βιοψία και τελικά διαγνώστηκε με έναν επιθετικό καρκίνο του μαστού, που αναπτύσσεται και εξαπλώνεται πιο γρήγορα από άλλες μορφές, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2019.

«Το σοκ που βίωσα ήταν μεγάλο», θυμάται η σήμερα η Jenny. «Από κει που ήμουν απόλυτα υγιής, με ένα μωρό στην αγκαλιά κι ακόμα ένα στην κοιλιά, ήρθαν τα πάνω κάτω». 

Ένα μήνα μετά τα άσχημα νέα, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Δέκα μέρες αργότερα, ξεκίνησε τον πρώτο από τους τέσσερις γύρους χημειοθεραπείας, ενώ ήταν έγκυος κι ενώ φρόντιζε όλη μέρα τον 2χρονο γιο της, Luca. Και όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας. 

Τον Απρίλιο, καλωσόρισε τον δεύτερο γιο της, τον Matis, και ετοιμάστηκε για την πιο σκληρή μάχη της ζωής της. Συνέχισε τις χημειοθεραπείες κι αφού ολοκλήρωσε τους κύκλους της, υποβλήθηκε σε καθημερινή ακτινοθεραπεία για ένα μήνα.

«Αποφάσισα ότι ο καρκίνος δεν θα μου κλέψει τη μαγεία της μητρότητας. Μου είχε ήδη πάρει πολλά άλλα. Η φροντίδα των παιδιών μου, όμως, ήθελα να είναι μόνο δική μου. Μερικές φορές ο πόνος ήταν τεράστιος. Θυμάμαι καθόμουν αγκαλιά με τα δυο μωρά μου και κλαίγαμε και οι 3 μαζί. Ζήσαμε πολύ δυνατές στιγμέ,ς αλλά είχα αποφασίσει να βάλω τα δυνατά μου. Τα αγόρια μου μου χάρισαν τη δύναμη να δώσω τη μάχη με τον καρκίνο και τελικά την κέρδισα». 

Σήμερα είναι απόλυτα υγιής και έχει περάσει το επικίνδυνο όριο των τριών ετών, που είναι πιο πιθανό να επανεμφανιστεί ο καρκίνος. 

Πηγή: honey.nine.com.au

v