Βρεφική ηλικία: Τα πρώτα του παιχνίδια

Βρεφική ηλικία: Τα πρώτα του παιχνίδια

Από τα ρούχα τους και το φαγητό τους μέχρι τα πρώτα τους παιχνίδια, όλοι οι γονείς επιθυμούν να παρέχουν το καλύτερο δυνατό στα νεογέννητά τους.

Η πατρότητα και η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ειδικά μάλιστα κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας του παιδιού. Αποτελεί μια δύσκολο περίοδο γεμάτη με προκλήσεις αλλά προσφέρει ταυτόχρονα συγκινήσεις και ικανοποίηση. Το δέσιμο που αποκτούν οι γονείς με το βρέφος δεν συγκρίνεται εύκολα με τίποτα άλλο. Οι γονείς βιώνουν την απόλυτη χαρά να βλέπουν το μικρό τους να μεγαλώνει και να δυναμώνει ενώ ταυτόχρονα παλεύουν με την κούραση της αγρυπνίας και το άγχος που συνοδεύει τη γονεϊκότητα. 

Μια από τις πάρα πολλές ανησυχίες των γονιών ενώ μεγαλώνει το μωράκι τους είναι και τα παιχνίδια που θα του παρέχουν. Η επιλογή τους δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Στην ευαίσθητη αυτή ηλικία χρειάζονται παιχνίδια ασφαλή που διεγείρουν τις αισθήσεις τους και ελκυστικά για να τους κρατήσουν το ενδιαφέρον. Σου ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με ιδανικά παιχνίδια για τη βρεφική ηλικία.

Κουδουνίστρες

Οι κουδουνίστρες αποτελούν εδώ και αιώνες ένα κλασικό παιχνίδι για τα νεογέννητα. Φυσικά υπάρχει λόγος. Πρόκειται για απλά παιχνίδια που διεγείρουν τις αισθήσεις του μωρού σας με τα έντονα χρώματα, τις υφές και τους ήχους τους. Μπορούν να τα κρατήσουν και να τα κουνήσουν, κάτι που βοηθά στον συντονισμό χεριού-ματιού τους. Ο ήχος ενός παιχνιδιού που κροταλίζει μπορεί να είναι αρκετά διασκεδαστικός για τα παιδάκια. Επομένως, φρόντισε να προμηθευτείς με διαφορετικούς τύπους κουδουνίστρες για να διατηρήσετε τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Παιχνίδια οδοντοφυΐας

Η περίοδος που αρχίζει το μωράκι να βγάζει τα πρώτα του δοντάκια είναι από τις δυσκολότερες τόσο για έναν γονιό όσο και για το ίδιο. Προκειμένου να απαλύνετε λίγο την ενόχλησή τους θα πρέπει να τους παρέχετε με κάποιο παιχνίδι οδοντοφυΐας, όπως ονομάζονται. Πρόκειται για ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που καταπραΰνουν τα ερεθισμένα ούλα του μωρού σας. Η υφή και το σχήμα του δαχτυλιδιού βοηθούν στο μασάζ στα ούλα τους και παρέχουν λίγη ανακούφιση. Επιπλέον, μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή όταν το μικρό σας αισθάνεται φασαριόζικο.

Λούτρινα

Τα μαλακά λούτρινα παιχνιδάκια είναι τέλεια επιλογή για τα νεογέννητα. Είναι ιδανικά για χάδια, παρηγορητικά και χαριτωμένα. Το μωρό σας μπορεί να τα αγκαλιάζει άφοβα ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως μαξιλάρι κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίλεξε βελούδινα αρκουδάκια που είναι κατασκευασμένα από μαλακό, υψηλής ποιότητας υλικό που είναι ασφαλές για το μωρό σου. Απόφυγε αυτά με μικρά κομμάτια που μπορούν να καταποθούν ή τραχιές άκρες που μπορεί να χαράξουν το δέρμα ενός μωρού.

Κρεμαστά

Τα λεγόμενα κρεμαστά παιχνίδια είναι κάτι περισσότερο από απλά διακοσμητικά κομμάτια για τη βρεφική κούνια. Αντιθέτως, αποτελούν πηγή ψυχαγωγίας και βοηθούν στην ανάπτυξη του οπτικού τους πεδίου. Αυτά τα παιχνίδια έχουν συνήθως πολύχρωμα σχήματα και χαρακτήρες που μετακινούνται όταν ο μηχανισμός τους είναι ενεργοποιημένος. Αυτή η κίνηση διεγείρει τα μάτια του μωρού σας και το ενθαρρύνει να εστιάσει και να παρακολουθεί τα αντικείμενα. Αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα του μωρού σας, ειδικά κατά τους πρώτους μήνες της ζωής του.

Γυμναστήριο δραστηριοτήτων

Τα γυμναστήρια δραστηριοτήτων είναι ιδανικά για τη βρεφική ηλικία. Αυτά τα χαλάκια παιχνιδιού είναι εξοπλισμένα με διαφορετικά παιχνίδια και δραστηριότητες που ενεργοποιούν τις αισθήσεις του μωρού σας και το βοηθούν να αναπτυχθεί. Το σημαντικότερο; Παρέχουν ένα άνετο και ασφαλές μέρος για να παίξει και να εξερευνήσει το μωρό σας. Φροντίστε να επιλέξετε ένα γυμναστήριο που είναι κατασκευασμένο με μη τοξικά και ασφαλή για τα μωρά υλικά.

Βιβλία

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να μυήσετε το μωρό σας στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων. Υπάρχει πληθώρα επιλογών στην αγορά. Είναι κατασκευασμένα από μαλακά υλικά ή ακόμα και αδιάβροχα, ανάλογα τι θα επιλέξετε να πάρετε. Πρόκειται πρακτικά για ειδικά βιβλία που διαθέτουν απλές εικόνες και ιστορίες που μπορούν να τραβήξουν την προσοχή του μωρού σας και να τονώσουν τον εγκέφαλό του. Το να διαβάζετε στο μωρό σας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη γλωσσική του ανάπτυξη και να ενισχύσει τον δεσμό σας.

v