Παιδικό πάρτι στο πάρκο: πώς να οργανώσεις το απόλυτο ανοιξιάτικο πάρτι

Παιδικό πάρτι στο πάρκο: πώς να οργανώσεις το απόλυτο ανοιξιάτικο πάρτι

Το καλοκαίρι πλησιάζει ενώ η Άνοιξη έχει διαβεί για τα καλά το κατώφλι της καθημερινότητάς μας. Οι μέρες είναι μεγάλες, τα δεντράκια στις γειτονιές μας έχουν φουντώσει και ρίχνουμε όλο και περισσότερες κλεφτές ματιές στο πατάρι με τα καλοκαιρινά. Μέσα στα δεκάδες δώρα που μας προσφέρει γενναιόδωρα η καλοκαιρία είναι και η δυνατότητα να λύσουμε ένα απ' τα ετήσια μεγάλα μας προβλήματα: πού και πώς θα οργανωθεί το πάρτι του παιδιού.

Όσοι, λοιπόν, γιορτάζετε την επέτειο της γέννησης των μικρών σας τους εαρινούς μήνες, είστε λίγο προνομιούχοι και σας ζηλεύουμε, αφού έχετε τη δυνατότητα να «στήσετε» ένα πάρτι αξέχαστο στο πιο κοντινό σας πάρκο, και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Πώς;

Η διακόσμηση

Τα παιδιά δεν χρειάζονται ακριβή ή εξεζητημένη διακόσμηση για να είναι χαρούμενα. Ο υπαίθριος χώρος αρκεί από μόνος του για να τους δώσει την ευκαιρία να τρέξουν, να παίξουν χωρίς περιορισμούς και να περάσουν όμορφα. Αν θέλετε να τον εμπλουτίσετε φουσκώστε μπαλόνια, γεμίστε τον πολύχρωμα μαξιλάρια για να κάθονται, αγοράστε χάρτινα καπελάκια, χρωματιστές κορδέλες ή σφυρίχτρες και διακοσμήστε τον με λουλούδια. Επίσης, επιστρατεύστε τις παιδικές σκηνές και κάποια παιχνίδια από το σπίτι για ακόμα πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτές οι πινελιές αρκούν για να δείτε τα μάτια τους να λάμπουν από χαρά!

Το μενού

Επιλέξτε φαγητό που τρώγεται κρύο και είναι σε μπουκίτσες. Fingerfoods όπως κεφτεδάκια, κοτομπουκιές, τοστάκια, τυροπιτάκια, σπιτική πίτσα και δροσερά λαχανικά είναι το ιδανικό φαγητό για τα υπαίθρια πάρτι. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, ξεσκονίστε τα βιβλία συνταγών σας και σίγουρα θα βρείτε δεκάδες επιλογές που ξετρελαίνουν τα μικρά παιδιά. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που θα κρίνει την επιτυχία του πάρτι δεν είναι τόσο το φαγητό όσο τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες με τις οποίες θα απασχολήσετε τους μικρούς σας καλεσμένους.  

Τα παιχνίδια

Οι δραστηριότητες που θα οργανώσετε είναι ο βασικός παράγοντας που θα κρίνει την επιτυχία του πάρτι. Πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση, σκεφτείτε τα αγαπημένα χόμπι και παιχνίδια των καλεσμένων σας και προσαρμόστε τα στην ηλικία τους. Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για μικρά παιδιά: 

Κυνήγι θησαυρού

Ένα από τα πιο πετυχημένα , ομαδικά παιχνίδια που ξετρελαίνουν τα παιδιά είναι το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού! Αν θέλετε, λοιπόν, να ξεφύγετε από τα τετριμμένα και να κάνετε κάτι ξεχωριστό για να διασκεδάσουν τα παιδιά, είναι η σίγουρη επιλογή σας. Το κυνήγι, το ψάξιμο και η ένταση τα ιντριγκάρει και η επιτυχία είναι δεδομένη. δείτε εδώ πώς θα οργανώσετε ένα πετυχημένο κυνήγι θησαυρού.

Τσουβαλομαχίες

Ένα παιχνίδι με το οποίο θα κενωνόσουν την ενέργειά τους, θα τρέξουν, θα χοροπηδήσουν και θα γελάσουν με την ψυχή τους! Είναι εύκολο και θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Πώς; Προμηθευτείτε τσουβάλια για πατάτες (τόσα όσα και τα παιδιά που έχετε καλέσει) και δώστε ένα σε κάθε παιδί. Ορίστε ένα σημείο εκκίνησης κι ένα τέρμα, παρατάξτε τα παιδιά σε μία σειρά και δώστε το σύνθημα για να αγωνιστούν. Όποιο παιδί φτάσει πρώτο μπορεί να κερδίσει ένα μικρό δώρο που έχετε ορίσει από πριν. 

Φωτογραφία: HELEN NORMAN

Γιγάντια τρίλιζα

Με μερικά φρίσμπι, λίγη κολλητική ταινία και μια κουρτίνα μπάνιου, μπορείτε να φτιάξετε μια μεγάλη τρίλιζα στην πίσω αυλή ή το πάρκο που θα κάνετε το πάρτι. Με την κολλητική ταινία σχηματίζετε τα τετραγωνάκια καθώς και τα σύμβολα Χ και Ο πάνω στα φρίσμπι. Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί με δύο τρόπους: στον πρώτο πιο εύκολο τρόπο, τα παιδιά τοποθετούν το φρίσμπι στο τετράγωνο που επιθυμούν μέχρι να σχηματίσουν τρίλιζα. Στον 2ο τρόπο, τα παιδιά πετούν το φρίσμπι προσπαθώντας να πάει στο τετραγωνάκι που επιθυμούν. Αν δεν τα καταφέρουν, η προσπάθειά τους ακυρώνεται και δοκιμάζουν ξανά όταν έρθει η σειρά τους. 

Φωτογραφία: KINZIE RIEHM

Ζωγραφίστε! 

Μεταφέρετε στο πάρκο μία μεγάλη σακούλα με χαρτιά ζωγραφικής, μπογιές, πινέλα και νερομπογιές και διοργανώστε τον πιο μεγάλη έκθεση ζωγραφικής που έγινε ποτέ! Βάλτε τους καλεσμένους σας να κάνουν μια ζωγραφιά για τον εορτάζονται κι έπειτα εκθέστε τις δημιουργίες στο πάρκο. 

Δείτε ταινία

Φέρτε τον θερινό κινηματογράφο του Νιάρχου στο πάρκο σας, στήνοντας έναν προτζέκτορα για να δείτε όλοι μαζί την αγαπημένη ταινία των παιδιών. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το κλείσιμο του πάρτι...

Παιχνίδια όπως παλιά

Παίξετε παιχνίδια που παίζαμε παλιά όπως «μήλα», «αμπάριζα», «βόλους» ή «κλέφτες κι αστυνόμους». Αυτού του είδους τα παιχνίδια μαθαίνουν τα παιδιά την έννοια της ομαδικότητας, της συνεργασία. Επίσης, διδάσκονται την άμυλα και τη συντροφικότητα ενώ περνούν καλά είτε χάσουν είτε κερδίσουν. Κι αν δηλώνετε πως δε θυμάστε τα παιχνίδια που παίζατε μικροί, δείτε εδώ για να τα θυμηθείτε.  

v