Ασκητής: «οι άνδρες απιστούν περισσότερο επειδή δεν χορταίνουν το σεξ μέσα στον γάμο»

Ασκητής: «οι άνδρες απιστούν περισσότερο επειδή δεν χορταίνουν το σεξ μέσα στον γάμο»

Για την απιστία μίλησε ο γνωστός ψυχίατρος και σεξολόγος Θάνος Ασκητής στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα, αναλύοντας τι ωθεί έναν άνδρα και μία γυναίκα στο να... πατήσουν το στεφάνι τους.

«Είναι διαφορετικός ο τρόπος που σκέφτεται η γυναίκα και ο άντρας. Όλοι ενοχλούνται από την απιστία. Πονάει ψυχικά. Φαίνεται ότι πονάει περισσότερο την γυναίκα. Ο άνδρας νευριάζει αλλά προσαρμόζεται. Η γυναίκα βυθίζεται περισσότερο στο πένθος», αναφέρει ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

«Η γυναίκα φαίνεται να μη χρειάζεται τόσο το σεξ αν και είναι κυρίαρχο και στα δύο μυαλά. Για τον άνδρα είναι όμως πρόκληση. Η γυναίκα γίνεται πιο λογική», λέει και προσθέτει πως στον άνδρα είναι περισσότερο σαρκική η απιστία.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι μέσα στο γάμο οι άνδρες κυρίως δεν χορταίνουν το σεξ, πρόσθεσε, Όσο θα υπάρχει το ανθρώπινο γένος, οι άνδρες θα απιστούν περισσότερο, επισημαίνει.

«Ο γάμος χάνεται (…). Η καινούργια εικόνα είναι οι σχέσεις εκτός θεσμού» τόνισε, λέγοντας πως η απιστία υπάρχει διαχρονικά. «Η απιστία είναι η ζωντανή σχέση. Η παράλληλα σχέση είναι μία άλλη ζωή». Ωστόσο, συμπληρώνει πως, αν και δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε μια απιστία, δεν πρέπει ποτέ να εμπλέξουμε σε αυτήν τα παιδιά.

Τέλος, πρόσθεσε: «Αυτό που βλέπουμε εμείς οι ειδικοί τα τελευταία χρόνια είναι η ανάγκη των ανθρώπων να μάθουν να διαχειρίζονται "τα της ζωής τους". Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος».

Δείτε αναλυτικά όλα όσα είπε για την απιστία ο Θάνος Ασκητής στα παρακάτω βίντεο:



Πηγή: thecaller.gr

v