Φωτιά στην Πάρνηθα: ο Flame το γουρουνάκι τα κατάφερε και επέζησε!

Φωτιά στην Πάρνηθα: ο Flame το γουρουνάκι τα κατάφερε και επέζησε!

Όταν ξέσπασε η φωτιά στην Αγία Παρασκευή της Πάρνηθας, την προηγούμενη Τετάρτη, ένα γουρουνάκι εθεάθη σε τηλεοπτική κάμερα να τρέχει πανικόβλητο για να σωθεί από την πύρινη λαίλαπα. Παρά το γεγονός ότι πάνω από το 80% του σώματός του ήταν καμένο, κατάφερε να επιζήσει.

Ο Flame, όνομα που του έδωσαν οι διασώστες του, νοσηλεύεται στην Κτηνιατρική Κλινική Γλυκών Νερών «Animal Dogtors» και δυναμώνει καθημερινά. Τα τραυματά του ήταν πολύ σοβαρά, όμως, η σωστή φροντίδα που έλαβε, του έσωσε τη ζωή.

Πριν από μερικές ημέρες, μέσα από μια ανάρτηση στην σελίδα τους στο Facebook, οι υπεύθυνοι για τη φροντίδα του, ενημέρωσαν τους ακολούθους της σελίδας για την πρόοδο που έχει κάνει.

«Η κατάσταση του είναι σταθερή, τρώει με όρεξη , του χορηγούμε την αγωγή του-τοπικά με ειδικές αλοιφές για εγκαύματα και συστηματικά με αντιβίωση για τις πιθανές επιπλοκές- και δείχνει να έχει αρχίσει να μας εμπιστεύεται και να μας ανέχεται![...]

Πάνω απ το 80% της επιφάνειας του σώματος του καμένο... Βιώνει αφόρητους πόνους τόσο που για να σηκωθεί ή να κάνει οποία κίνηση το σκέφτεται και κυρίως παραιτείται.

Πονάει όπως εμείς, πεινάει και διψάει όπως εμείς και σίγουρα δεν μπορεί να καταλάβει το γιατί το περνάει όλο αυτό..όπως κι εμείς!

Πολλοί θα σκέφτεστε γιατί να κάνουμε τον κόπο να σώσουμε ένα τέτοιο ζώο..σίγουρα όχι για να καταλήξει σε πιάτο..

Θα κάνουμε ό,τι περνάει απ το χέρι μας για να ζήσει καλά από δω και πέρα!

Γιατί όλα τα πλάσματα θέλουν να ζήσουν και έχουν αυτό το δικαίωμα, τόσο απλά!»

Πηγή: iefimerida.gr

v