«Τον έβλεπαν να βυθίζεται κι έδωσαν εντολή να φύγει το πλοίο»: συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Blue Horizon

«Τον έβλεπαν να βυθίζεται κι έδωσαν εντολή να φύγει το πλοίο»: συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από το Blue Horizon

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για τον αποτρόπαιο θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά ο οποίος σπρώχτηκε στη θάλασσα από μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon», και προκαλούν οργή και θλίψη. 

Μάρτυρας άκουσε που φώναζαν στον 36χρονο «όξω ρε!»

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού βρισκόταν στο πλοίο «Έλυρος» στον Πειραιά σε κοντινή απόσταση από το «Blue Horizon». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ίδια αναφέρει ότι βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου να κάνει ένα τσιγάρο και βεβαιώνει ότι είδε τα πάντα «από πάρα πολύ κοντά»: 

«Είδα τρία άτομα, ο ένας ήταν πιο μέσα, και είδα και τον 36χρονο να τον σπρώχνουν. Μου έκανε εντύπωση και λέω τι συμβαίνει. Τον έσπρωξαν τρεις-τέσσερις φορές και ξαφνικά η μπουκαπόρτα ανεβαίνει και ο άνθρωπος πέφτει στη θάλασσα. Όταν άρχισαν τα απόνερα να ηρεμούν, βλέπω τον άνθρωπο και κατάλαβα ότι πέθανε», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι «ένας κύριος που ήταν δίπλα μου μας είπε πως άκουσε ότι του λέγανε "όξω ρε!"». 

«Ήταν 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα»

Άλλοι μάρτυρες που βρίσκονταν στο σημείο, μιλώντας στην «Καθημερινή» δίνουν την εικόνα της απουσίας του λιμενικού την ώρα του τραγικού συμβάντος:

«Ο κόσμος πάνω φώναζε “ρε παιδιά, τον άνθρωπο!”. Δεν σταμάτησε το καράβι. Δεν θέλησε με τίποτα να κάνει κράτη», λένε μάρτυρες τονίζοντας ότι ο 36χρονος «ήταν ήδη 15 λεπτά μέσα στη θάλασσα, πριν από την ανάσυρση. Μόνο ένα μικρό μέρος του σώματός του διακρινόταν να επιπλέει μπρούμυτα». 

«Δύο λεπτά μέσα στα απόνερα, την ώρα που γκαζώνει το καράβι και βγάζει αφρό πίσω, δεν ζει άνθρωπος. Έχεις τελειώσει, όσο καλός κολυμβητής και αν είσαι. Η δίνη είναι σαν πλυντήριο», ανέφερε άλλος. 

«Τον έσπρωξαν και μετά είπαν φεύγουμε»

Την ίδια στιγμή, επιβάτης του πλοίου «Blue Horizon», μιλώντας στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ότι τον 36χρονο «τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους. Ύπαρχος είναι, δεν ξέρω. Έκανε δύο-τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο, αλλά τον έσπρωχνε, την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φεύγει» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Τον κοίταξαν να βυθίζεται στο νερό και έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το πλοίο. Όλοι φώναζαν "τι κάνεις, τι κάνεις"».

Όταν τελικώς ο 36χρονος έπεσε στη θάλασσα, ο άνδρας - σύμφωνα με τον μάρτυρα - τον κοίταξε «ψυχρά» και δεν επιχείρησε να τον βοηθήσει, αλλά είπε πως το πλοίο φεύγει. «Κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας λες φεύγουμε» σημείωσε, ειδικότερα ο επιβάτης. «Τίποτα, σαν να μη συμβαίνει τίποτα». 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v