«Ποτέ μην πεις όχι σε μια βόλτα με τα παιδιά επειδή έχεις... άπλυτα πιάτα!»

«Ποτέ μην πεις όχι σε μια βόλτα με τα παιδιά επειδή έχεις... άπλυτα πιάτα!»

Εμείς οι γυναίκες, τουλάχιστον της γενιάς μας, έχουμε μάθει να παθαίνουμε παροξυσμό σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του σπιτιού. Η συμβουλή αυτή της γιαγιάς όμως, που τη διαβάσαμε στη σελίδα της ψυχολόγου Μαρία Αϊβαζίδου, μάς υπενθυμίζει ότι κάπου κάπου πρέπει να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να χαλαρώνουμε για τον πιο απλό λόγο: οι στιγμές με την οικογένειά μας είναι πιο σημαντικές από έναν καθαρό νεροχύτη!

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Αυτή είναι μια φωτογραφία που έβγαλα στα γρήγορα, λίγο πριν βγω από την πόρτα για να συναντήσω την αγαπημένη μου ανιψιά.

Βλέπετε, πριν από περίπου 40 χρόνια, καθώς ετοιμαζόμουν να παντρευτώ η γιαγιά μου, μου έδωσε μερικές συμβουλές που δεν έχω ξεχάσει ποτέ.

Έζησε σε αναπηρική καρέκλα τα τελευταία 30 χρόνια της ζωής της. Μου έδειξε μια πετσέτα και με τράβηξε στον νιπτήρα της κουζίνας της. Κάλυψε τα βρώμικα πιάτα της με την πετσέτα της και είπε:

«Ποτέ μην πεις όχι σε μια πρόταση για έξοδο ,είτε με τον άντρα σου ,είτε με άλλους αγαπημένους, μόνο και μόνο επειδή έχεις να κάνεις δουλειές του σπιτιού. Απλά κάλυψε τα πιάτα σου με μια πετσέτα. Θα σε περιμένουν όταν επιστρέψεις ».

Έκανα ακριβώς αυτό χθες και είχα πολλές τέτοιες στιγμές στη ζωή μου όπου έκλεινα την πόρτα σε ένα ακατάστατο δωμάτιο ή κάλυψα τα πιάτα μου με μια πετσέτα. Μην χάνετε τη ζωή λόγω λιγότερο σημαντικών θεμάτων που μας αφαιρούν το χρόνο! Οι δουλειές μπορούν μερικές φορές να περιμένουν!».

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v