Θεσπρωτία: μητέρα βρήκε σκουλήκια στο σχολικό γεύμα του 6χρονου γιου της

Θεσπρωτία: μητέρα βρήκε σκουλήκια στο σχολικό γεύμα του 6χρονου γιου της

Σοκ έπαθε η μητέρα ενός 6χρονου μαθητή στη Θεσπρωτία, όταν βρήκε... σκουλήκια σε παρασκευασμένο φαγητό που διανεμήθηκε στους μαθητές του δημοτικού Σχολείου Γλυκής, την περασμένη Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη μητέρα του μαθητή, οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου και της δημοτικής αρχής. Μάλιστα, δημοσιοποίησε το γεγονός μέσω της τοπικής ιστοσελίδας paramythia-online.gr και προτίθεται να υποβάλει καταγγελία στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας και στο Υπουργείο Παιδείας.

Σε δηλώσεις του o Δήμαρχος Σουλίου, Ιωάννης Καραγιάννης, χαρακτηρίζει το περιστατικό ως πρωτάκουστο και εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια, καλώντας σε αυστηρούς ελέγχους για να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιων περιστατικών.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος ζητά αυστηρούς υγειονομικούς ελέγχους και εποπτεία στις εταιρίες παρασκευής φαγητού και σίτισης των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Το θέμα αναμένεται να εξεταστεί και από την επιτροπή παιδείας του Δήμου Σουλίου.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υπόκειται σε συντονισμό και εποπτεία από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πηγή: ieidiseis.gr

v