Εταιρεία στη Νότια Κορέα δίνει €70.000 σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί!

Εταιρεία στη Νότια Κορέα δίνει €70.000 σε όποιον υπάλληλο κάνει παιδί!

Μια εταιρεία στη Νότια Κορέα, θέλοντας να δώσει τη δική της λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, αποφάσισε να... πληρώνει εκατομμύρια δολάρια τους υπαλλήλους της που κάνουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, η Booyoung Group, μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τη Σεούλ, σχεδιάζει να πληρώνει στους υπαλλήλους της 100 εκατομμύρια γουόν (75.000 δολάρια) κάθε φορά που αποκτούν μωρό. Θα πληρώσει επίσης συνολικά 7 δισεκατομμύρια γουόν Κορέας (5,25 εκατομμύρια δολάρια) σε 70 υπαλλήλους που έχουν αποκτήσει παιδιά από το 2021. Τα χρήματα δίνονται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άντρες, είπε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρείας.

 Μάλιστα, όσοι εργαζόμενοι έχουν τρία παιδιά θα μπορούν να πάρουν 300 εκατομμύρια κορεάτικα γουόν (225.000 δολάρια) ή να τους ενοικιαστεί σπίτι, εάν η κυβέρνηση παραχωρήσει οικόπεδα για να κατασκευάσει η εταιρεία ακίνητα για αυτό τον σκοπό.

Η Νότια Κορέα έχει το χαμηλότερο ποσοστό γονιμότητας στον κόσμο, καθώς το 2022 μετρήθηκε ότι η μέση γυναίκα στη χώρα θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής της 0,78 παιδιά. Αυτή η αναλογία αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω στο 0,65 το 2025, σύμφωνα με επίσημες προβλέψεις της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κορέας.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v