Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγωτό χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος: η πιο υγιεινή μόδα του καλοκαιριού

Παγωτό χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος: η πιο υγιεινή μόδα του καλοκαιριού

Αν σου έλεγαν ότι μπορείς να απολαμβάνεις παγωτό χωρίς τύψεις, θα το πίστευες; Κι όμως, το πιο δροσιστικό trend του φετινού καλοκαιριού ήρθε να μας λύσει τα χέρια – και να γλυκάνει τον ουρανίσκο μας χωρίς ζάχαρη, χωρίς κρέμα γάλακτος και χωρίς περιττές θερμίδες. Αν είσαι μαμά, αν προσέχεις τη διατροφή σου ή απλώς θες να γλιτώσεις τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείς τη γεύση του καλοκαιριού, φτιάξε παγωτό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τι θα χρειαστούμε

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες (ιδανικά κατεψυγμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή φυτικό γιαούρτι αν το θέλουμε νηστίσιμο ή vegan)

Προαιρετικά:

  • 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • Λίγη βανίλια ή κανέλα
  • Κακάο, σταγόνες σοκολάτας ή ξηροί καρποί για πιο παιχνιδιάρικη γεύση

Τι πρέπει να κάνουμε 

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ή όλο το βράδυ).
  • Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και –αν θέλουμε– τα επιπλέον υλικά μας.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα παγωτό με βελούδινη υφή. Αν το μπλέντερ δυσκολεύεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή φυτικό γάλα.
  • Το απολαμβάνουμε αμέσως σαν soft-serve ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες για πιο σφιχτή υφή.

Extra tip: Μπορούμε να το σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα, λίγο μέλι ή τριμμένους ξηρούς καρπούς και να έχουμε έτοιμο ένα γλυκό χωρίς ενοχές, αλλά γεμάτο γεύση!

Καλή επιτυχία!

Απόρρητο
v