Παγωτό χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος: η πιο υγιεινή μόδα του καλοκαιριού

Παγωτό χωρίς ζάχαρη και κρέμα γάλακτος: η πιο υγιεινή μόδα του καλοκαιριού

Αν σου έλεγαν ότι μπορείς να απολαμβάνεις παγωτό χωρίς τύψεις, θα το πίστευες; Κι όμως, το πιο δροσιστικό trend του φετινού καλοκαιριού ήρθε να μας λύσει τα χέρια – και να γλυκάνει τον ουρανίσκο μας χωρίς ζάχαρη, χωρίς κρέμα γάλακτος και χωρίς περιττές θερμίδες. Αν είσαι μαμά, αν προσέχεις τη διατροφή σου ή απλώς θες να γλιτώσεις τη ζάχαρη χωρίς να στερηθείς τη γεύση του καλοκαιριού, φτιάξε παγωτό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Τι θα χρειαστούμε

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες (ιδανικά κατεψυγμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι (ή φυτικό γιαούρτι αν το θέλουμε νηστίσιμο ή vegan)

Προαιρετικά:

  • 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • Λίγη βανίλια ή κανέλα
  • Κακάο, σταγόνες σοκολάτας ή ξηροί καρποί για πιο παιχνιδιάρικη γεύση

Τι πρέπει να κάνουμε 

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες (ή όλο το βράδυ).
  • Τις ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και –αν θέλουμε– τα επιπλέον υλικά μας.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα παγωτό με βελούδινη υφή. Αν το μπλέντερ δυσκολεύεται, προσθέτουμε λίγο νερό ή φυτικό γάλα.
  • Το απολαμβάνουμε αμέσως σαν soft-serve ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες για πιο σφιχτή υφή.

Extra tip: Μπορούμε να το σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα, λίγο μέλι ή τριμμένους ξηρούς καρπούς και να έχουμε έτοιμο ένα γλυκό χωρίς ενοχές, αλλά γεμάτο γεύση!

Καλή επιτυχία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v