Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τάρτα με φέτα και σπανάκι: η μοντέρνα εκδοχή της αγαπημένης σπανακόπιτας

Τάρτα με φέτα και σπανάκι: η μοντέρνα εκδοχή της αγαπημένης σπανακόπιτας

Η σπανακόπιτα είναι για πολλούς το απόλυτο comfort food της ελληνικής κουζίνας και μια γεύση που συνδέεται με οικογενειακές αναμνήσεις και αρώματα σπιτιού. Αν θέλεις όμως μια πιο μοντέρνα και εξίσου νόστιμη εκδοχή, η τάρτα με φέτα και σπανάκι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Συνδυάζει την παραδοσιακή γεύση που αγαπάμε με μια πιο ανάλαφρη και σύγχρονη παρουσίαση, ενώ παραμένει εύκολη, γρήγορη και ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας. Είναι μια συνταγή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη είτε τη σερβίρεις στο οικογενειακό τραπέζι είτε σε ένα χαλαρό brunch με φίλους.

Τι θα χρειαστούμε

Για την τάρτα

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 110γρ βούτυρο
  • 1 αυγό
  • λίγο νερό

Για τη γέμιση

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 600 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2ο

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με το αλεύρι στο blender.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 4ο

Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

Βήμα 5ο

Ρίχνουμε μια κουταλιά νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Βήμα 6ο

Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Βήμα 7ο

Τυλίγουμε τη ζύμη σε διάφανη μεμβράνη αφού της δώσουμε το σχήμα της ταρτιέρας ή του ταψιού που θα την ψήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 8ο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το σκεύος και τοποθετούμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει και τα πλαϊνά του.

Βήμα 9ο

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.

Βήμα 10ο

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

Βήμα 11ο

Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μην έχει πλέον πολλά υγρά.

Βήμα 12ο

Κατεβάζουμε το σπανάκι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 13ο

Αν χρησιμοποιούμε όλα τα τυριά, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας.

Βήμα 14ο

Προσθέτουμε τα τυριά στο σπανάκι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 15ο

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Βήμα 16ο

Μόλις πάρει χρώμα η ζύμη, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και σερβίρουμε ζεστή.

Καλή σας απόλαυση!

Συνταγή από tlife.gr

 

 

Απόρρητο
v