Τυρόπιτα της στιγμής με έτοιμο φύλλο

Από τις πιο γρήγορες πίτες που μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι, χωρίς ζύμες και περίπλοκες διαδικασίες.
Τι θα χρειαστούμε
- Έτοιμο φύλλο κρούστας
- 400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια ανθότυρο ή μυζήθρα
- 3 αυγά
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σουσάμι προαιρετικά
Τι πρέπει να κάνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα.
- Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά, τα αυγά και λίγο πιπέρι.
- Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στα φύλλα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας ξανά κάθε στρώση.
- Χαράζουμε απαλά την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
- Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, περίπου 35 με 40 λεπτά.
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Λαχταριστή, ζουμερή και τόσο εύκολη, αφού δεν χρειάζεται φύλλο. Είναι ιδανική για τους πιο αρχάριους.
Τι θα χρειαστούμε
- 4 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα
- 2 αυγά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι φέτα σπασμένη
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Άνηθο ή δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Στύβουμε τα τριμμένα κολοκύθια για να φύγουν τα πολλά υγρά.
- Ανακατεύουμε κολοκύθια, αυγά, αλεύρι, λάδι, φέτα και μυρωδικά μέχρι να δημιουργηθεί ομοιόμορφο μείγμα.
- Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι.
- Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα, περίπου 45 λεπτά.
Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο (εύκολη εκδοχή)

Η κλασική ελληνική πίτα σε μια πιο απλή, αρχάριων-friendly εκδοχή.
Τι θα χρειαστούμε
- 2 φύλλα χωριάτικα
- 600 γραμμάρια σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 300 γραμμάρια φέτα
- Ελαιόλαδο
- Άνηθο
- Πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε τηγάνι και σοτάρουμε κρεμμύδι και πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να «πέσει».
- Ανακατεύουμε μέσα τη φέτα και τον άνηθο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.
- Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
Αυτές οι τρεις πίτες είναι ιδανικές για όποιον ξεκινά τώρα τη μαγειρική, αλλά και για εμάς που θέλουμε κάτι νόστιμο χωρίς μεγάλη φασαρία. Με λίγα υλικά και απλά βήματα, μπορούμε να φέρουμε στο τραπέζι μια από τις πιο αγαπημένες σπιτικές γεύσεις.
Καλή όρεξη!









