Εκπτώσεις: Οι ευκαιρίες της αγοράς

Εκπτώσεις: Οι ευκαιρίες της αγοράς

Μόνο τυπικά ξεκίνησαν χθες οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα, αφού στα περισσότερα από αυτά μεγάλες προσφορές γίνονταν ήδη από τον Νοέμβριο. Ωστόσο, από τις 15 Ιανουαρίου οι τιμές πέφτουν ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα σε ρούχα και αξεσουάρ και οι βιτρίνες των καταστημάτων γίνονται ακόμα πιο ελκυστικές.

Δεν είναι, όμως, πολλοί αυτοί που έχουν την δυνατότητα να ξοδέψουν πολλά στις φετινές εκπτώσεις, μετά τα δώρα που οι περισσότεροι αγόρασαν κατά την διάρκεια των γιορτών και λόγω της κατάστασης στα οικονομικά των περισσότερων νοικοκυριών. Να είστε, λοιπόν, ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με το πού αξίζει πραγματικά να ξοδέψετε, έστω και 20 ευρώ.

Έξυπνες αγορές

Πράγματι, ένα ζευγάρι μοχέρ γάντια με 10 ευρώ είναι ευκαιρία, όπως άλλωστε και οι μεταξωτές πιτζάμες με 30 ευρώ. Είναι, όμως, αυτά που πραγματικά χρειάζεστε αυτές τις μέρες; Μία σοφή παροιμία λέει πως «αυτός που αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται, κλέβει τον εαυτό του» -γιατί, λοιπόν, να μην ψωνίσετε έξυπνα;

Επενδύστε... κλασικά: Αυτό που πιθανώς αξίζει να αγοράσετε αυτές τις μέρες είναι ρούχα και αξεσουάρ κλασικά, τα οποία ξέρετε πως θα φοράτε για πολλά χρόνια –με την προϋπόθεση πάντα ότι τα χρειάζεστε. Έτσι, ένα μαύρο μάλλινο παλτό ή ένα δερμάτινο τζάκετ, ένα καλό παντελόνι ή ένα κοστούμι για τους άνδρες, ένα μεταξωτό πουκάμισο, ένα ζευγάρι κλασικές γόβες ή ακόμα και ένα τζιν... Όλα αυτά είναι είδη που όσα χρόνια κι αν υπάρχουν στη ντουλάπα σας πάντα θα βρίσκετε ευκαιρίες να τα φορέσετε.

Φορέματα για ιδιαίτερες περιστάσεις: Οι πολύ ακριβές μπουτίκ είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από άλλα καταστήματα και έτσι εκεί θα βρείτε σημαντικές εκπτώσεις σε αμπιγέ ρούχα, τα οποία πιθανότατα να σας χρειάζονται για τις «επίσημες» εκδηλώσεις που προγραμματίζονται για φέτος, π.χ. για γάμους και βαφτίσια. Άλλωστε, τα βραδινά φορέματα συνήθως φοριούνται κάθε εποχή. Αυτές τις μέρες, λοιπόν, μπορεί να βρείτε τέτοια είδη σε πολύ καλές τιμές (και θα είστε ιδιαίτερα ευτυχείς το καλοκαίρι που δεν πρέπει να αγχωθείτε για το τι να βάλετε ή για το πού θα βρείτε λεφτά και για φόρεμα και για δώρο).

Είδη που φθείρονται: Εσώρουχα «καθημερινής χρήσης», κάλτσες και παντόφλες είναι κάποια από τα είδη που σίγουρα θα χρειαστείτε κατά την διάρκεια του έτους. Γιατί να μην τα αγοράσετε τώρα, που θα τα βρείτε πιο φθηνά από ποτέ;

Καλλυντικά: Αν και τα καταστήματα με καλλυντικά κάνουν προσφορές σε άσχετες ημερομηνίες, αν βρείτε έκπτωση 35% ή και περισσότερο στα καλλυντικά και τα αρώματα που χρησιμοποιείτε ή χρειάζεστε, είναι ευκαιρία να τα πάρετε ακόμα και εις διπλούν, καθώς και αυτά θα σας χρειαστούν και στο μέλλον.

Είδη για το σπίτι: Εδώ πρέπει να σκεφτείτε καλά τι πραγματικά χρειάζεστε (π.χ. κάποια ηλεκτρική συσκευή), να ερευνήσετε την αγορά για την καλύτερη προσφορά και πιθανώς να κάνετε υπομονή καθώς οι ημέρες των εκπτώσεων θα προχωρούν γιατί οι τιμές μπορεί να μειωθούν κι άλλο. Ακόμα, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να αγοράσετε πετσέτες και μπουρνούζια καλής ποιότητας για το μπάνιο ή ακόμα και λευκά είδη και υφάσματα που πιθανώς να χρειαστείτε κάποια στιγμή μέσα στο 2013.

Ακόμα: Προτιμήστε να κάνετε τις αγορές σας αυτές τις ημέρες από συνοικιακά καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, καθώς σε αυτά θα βρείτε πολύ πιο μειωμένες τιμές από αυτές των μεγάλων αλυσίδων που στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα.

Τι είδαμε στα καταστήματα:

Σπίτι

Η πρώτη μας βόλτα στην εκπτωτική αγορά της Αθήνας απέδειξε ότι οι μειωμένες τιμές είναι μάλλον ο μοναδικός τρόπος να περάσουν οι καταναλωτές το κατώφλι των καταστημάτων. Σημαντικές προσφορές, λοιπόν, είδαμε να γίνονται σε καταστήματα με είδη για το σπίτι, όπως τα καταστήματα Διάφανο, στα οποία βρήκαμε σερβίτσια 16 τεμαχίων με 15 ευρώ και μεγάλη γάστρα για μαγείρεμα με 12 ευρώ, αλλά και στα Zara Home, όπου πέρα από τα λευκά είδη στα οποία γίνονται μεγάλες εκπτώσεις, σημαντικές προσφορές θα δείτε και στα πανέμορφα είδη για το παιδικό δωμάτιο, π.χ. θα βρείτε κουβερτούλες με 13 ευρώ.

Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος να επισκεφθείτε και τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, στα οποία επίσης ξεκίνησαν χθες σημαντικές εκπτώσεις. Στα Media Markt, για παράδειγμα, θα βρείτε τηλεόραση LG 42'' με 399 ευρώ, ενώ και στην Ηλεκτρονική οι εκπτώσεις φτάνουν το 50%. Εκεί θα βρείτε σίδερο ατμού Siemens 2.900 Watt με 59 ευρώ και ηλεκτρική σκούπα Juro Pro Micro 1.400 Watt με 35 ευρώ.

Ρούχα - αξεσουάρ

Αναφορικά με τα ρούχα και τα αξεσουάρ, μεγάλες εκπτώσεις γίνονται στις αλυσίδες τύπου Zara, H&M, Pull&Bear, Stradivarius κ.λ.π. Για την ακρίβεια, στα Zara είδαμε πολύ καλές τιμές στα ανδρικά, π.χ. βρήκαμε παντελόνια και πουλόβερ με 30 ευρώ, όλα τα τζάκετ-μπουφάν με 60 ευρώ και κοστούμια με 100 ευρώ. Στα δε γυναικεία θα βρείτε μάλλινα παλτό από 60 έως 90 ευρώ, τα περισσότερα φορέματα με 26 ευρώ και τα περισσότερα τζιν παντελόνια με 18 ευρώ. Ακόμα πιο χαμηλές σε αντίστοιχα είδη θα βρείτε στα H&M.

Με -50% σε όλα τα είδη υποδέχονται τις εκπτώσεις τα καταστήματα Tommy Hilfiger στα οποία θα βρείτε ντένιμ παντελόνια με 80 ευρώ, αλλά και στα Guess στα οποία θα βρείτε τζιν από 50 ευρώ.

Στα Simple Caractere η έκπτωση στα περισσότερα είδη είναι στο -40% και -50%, όπως τα φορέματα American Retro που θα βρείτε με τιμές από 70 και 80 ευρώ, ενώ σε κάποια άλλα φτάνει ακόμα και το -60%. Τα Benetton και τα Sisley, όπως κάθε χρόνο, ξεκινούν διστακτικά τις εκπτώσεις τους με -30% και -40% στα περισσότερα είδη, όμως το ποσοστό θα μεγαλώσει καθώς θα περνούν οι μέρες.

Τέλος, αν θέλετε νέα εσώρουχα και πυτζάμες, στα Oysho θα βρείτε βρακάκια από 4 ευρώ και σουτιέν από 12 ευρώ, ενώ οι πυτζάμες ξεκινούν από 19 ευρώ το σετ. Πολύ καλές εκπτώσεις, έως -50%, γίνονται και στην αλυσίδα εσωρούχων Orange Stores, στην οποία θα βρείτε μάρκες όπως Calvin Klein, Elle McPherson και Venus Victoria στις πιο χαμηλές τιμές.

Αναφορικά με τις τσάντες και τα υποδήματα οι εκπτώσεις ξεκινούν, όπως πάντα, συντηρητικά. Έτσι, δύσκολα θα βρείτε μπότες ή γόβες με έκπτωση μεγαλύτερη του 10-15%, τουλάχιστον κατά τις πρώτες ημέρες των εκπτώσεων. Έτσι, σε καταστήματα όπως τα Tsakiris Mallas και Tsouderos είδαμε τα περισσότερα υποδήματα μόλις κατά 10 με 20 ευρώ φθηνότερα, ενώ λίγο καλύτερες ήταν οι εκπτώσεις στα Nak.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v