Χρήσιμες εφαρμογές για οικονομία

Χρήσιμες εφαρμογές για οικονομία

Οι περισσότερες high-tech μαμάδες που λείπουν πολλές ώρες από το σπίτι και έχουν ένα σωρό πράγματα να προγραμματίσουν και να υπολογίσουν για να βάλουν σε σειρά τα ασήμαντα και τα σημαντικά της ημέρας έχουν βρει τη λύση (ή έστω κάποιες λύσεις) στα smartphones. Τα περισσότερα από αυτά όχι μόνο λειτουργούν ως ψηφιακές ατζέντες και εργαλεία αμέτρητων υπενθυμίσεων, αλλά και ως «οικονομικοί σύμβουλοι» αφού χάρη στα applications τους βοηθούν στο να ελέγχει ο κάτοχός τους το ημερήσιο budget του, να βρίσκει εύκολα και γρήγορα προσφορές και, τελικά, να εξοικονομεί χρήματα.

Δείτε κάποια από τα πιο χρήσιμα και έξυπνα apps για ακόμα περισσότερη οικονομία:

Οικονομία στην επικοινωνία

Ξεκινώντας από το ίδιο το μέσο, μπορείτε να περιορίσετε τις χρεώσεις στους λογαριασμούς του κινητού σας «κατεβάζοντας» δωρεάν εφαρμογές όπως το Skype, με το οποίο μπορείτε να πραγματοποιείτε βιντεο-κλήσεις μέσω του smartphone σας, ενώ αν έχετε iPhone ή Android ιδιαίτερα εξυπηρετικό θα σας φανεί και το Viber, μέσω του οποίου μπορείτε να στέλνετε και δωρεάν μηνύματα. Εξυπακούεται ότι και στις δύο εφαρμογές είναι απαραίτητη η λειτουργία καλού wi-fi ή έστω 3G.

Τέλος, όλοι οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας έχουν applications μέσω των οποίων μπορείτε να ελέγχετε τα υπόλοιπα δωρεάν χρόνου ομιλίας, δωρεάν sms και δωρεάν χρήσης 3G, ώστε να μην ξεφεύγετε ποτέ στους λογαριασμούς σας.

Οικονομία στο shopping

Γνωστά για τις προσφορές τους ή για τις οικονομικότερες ευκαιρίες της αγοράς, τα sites Tsibato και Skroutz έχουν φτιάξει τις δικές τους εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε επίσης να «κατεβάσετε» δωρεάν, ειδικά αν συνηθίζετε να πραγματοποιείτε online αγορές. Στο μεν Tsibato θα βρείτε προσφορές από ελληνικά daily sites και σημαντικές εκπτώσεις σε εστιατόρια, spa, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα κ.λ.π. Στο δε Skroutz θα βρείτε τις φθηνότερες προτάσεις της αγοράς, με την χρήση μάλιστα και του barcode scanning.

Για εσάς που συνηθίζετε να ψωνίζετε μέσω Amazon, χρήσιμη θα σας φανεί και η εφαρμογή του εν λόγω e-shop, αφού μπορείτε να αναζητήσετε ό,τι θέλετε να αγοράσετε στις πιο χαμηλές τιμές, ανά πάσα στιγμή.

Αυτές κι αν είναι χρήσιμες: Η Λίστα Αγορών (με κόστος 0,89 ευρώ) είναι μία εφαρμογή που επιτρέπει να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσα ξοδεύετε στις αγορές σας, καθώς με αυτήν δημιουργείτε και επεξεργάζεστε την προσωπική σας λίστα αγορών, καταχωρείτε πληροφορίες για κάθε προϊόν (π.χ. τιμή, ποσότητα, ημερομηνία λήξης), ενώ μπορείτε να τα αποθηκεύετε και να τα αναζητάτε για μελλοντική χρήση.

Η δε εφαρμογή imoney.gr σας επιτρέπει να καταχωρείτε τα μηνιαία σας έσοδα και έξοδα, σας υπενθυμίζει τα χρέη σας και σας βοηθά να βάζετε σε τάξη τις οικονομικές σας υποχρεώσεις. Επιπλέον, όλα αυτά αποθηκεύονται και έτσι μπορείτε να ανατρέξετε σε όλες τις παρελθοντικές σας συναλλαγές. Αντίστοιχης λογικής είναι και το Home Budget (4,49 ευρώ ή και δωρεάν, με λιγότερες δυνατότητες), το οποίο σας βοηθά να διαχειριστείτε το ημερήσιο budget του σπιτιού σας.

Τέλος, στην κατηγορία αυτή μπορούμε να εντάξουμε και τις εφαρμογές που έχουν να κάνουν με τη βενζίνη, όπως π.χ. η Πόση Βενζίνη, που σας βοηθά να υπολογίσετε πόση βενζίνη θα ξοδέψετε ανάλογα με την διαδρομή που θα ακολουθήσετε, καταχωρώντας απλά την διεύθυνσης έναρξης της διαδρομής και αυτή του τερματισμού, τον κυβισμό του αυτοκινήτου σας και το είδος της διαδρομής. Τέλος, οι εφαρμογές Live Map και Athens Book σας δείχνουν τα οικονομικότερα πρατήρια βενζίνης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ποια από αυτά βρίσκονται κοντά σας.

Τράπεζες και ασφάλειες

Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες έχουν τα applications τους, τα οποία διατίθενται για iPhone και για Windows Phone, μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς σας ή απλά να τους ελέγχετε. Έτσι, μπορείτε να αναζητήσετε τις δωρεάν εφαρμογές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς.

Τέλος, με την εφαρμογή Asfalistra μπορείτε να βρείτε τα οικονομικότερα πακέτα ασφαλίστρων, για ασφάλειες αυτοκινήτου, σπιτιού, υγείας, ενώ σας επιτρέπει να μαθαίνετε νέα από την ασφαλιστική αγορά και να διαχειρίζεστε τα προσωπικά σας συμβόλαια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v