Δίδυμη ευτυχία

Μάζεψε τα πράγματά σου!

Ποια μαμά δεν το έχει παράπονο ότι τα παιδιά της δεν μαζεύουν τα παιχνίδια τους, τα ρούχα και τα βιβλία τους; Η Βίκυ Νάκου δίνει 7 συμβουλές για να μην τρέχετε συνεχώς από πίσω τους…

Αφαίρεση αμυγδαλών: Ήταν ανάγκη να συμβεί και σ’ εμάς;

Η εισαγωγή ενός παιδιού στο νοσοκομείο είναι μια ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Η δική μου οικογένεια βρέθηκε αντιμέτωπη με την επέμβαση των αμυγδαλών της μιας κόρης μου σε ηλικία πέντε χρονών.

Ταξιδεύοντας με παιδιά: Οδηγός επιβίωσης

Οι εκδρομές μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα κουραστικές όταν υπάρχουν παιδιά μικρής ηλικίας. Δείτε πώς θα αποφύγετε τις κακοτοπιές και θα μετατρέψετε το ταξίδι σε μια αξέχαστη εμπειρία για όλους.

Μες στο μουσείο: Ανακαλύπτοντας την αρχαία Αθήνα

Ας μην τραβάμε τα παιδιά μας μόνο σε εμπορικά κέντρα ή παιδότοπους. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουν, να παρατηρήσουν, να εμπνευστούν και να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από τις επισκέψεις τους σε αρχαιολογικούς χώρους.

Δύο παιδιά, ένα δωμάτιο

Τι γίνεται όταν τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν το δικό τους δωμάτιο; Αλλάζουμε σπίτι; Φυσικά, όχι! Δημιουργούμε ένα κοινό δωμάτιο και διαμορφώνουμε τον προσωπικό χώρο του καθενός.

Πλάθοντας κουλουράκια: Στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά

Κάντε τη μαγειρική μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τα παιδιά και μετατρέψτε την κουζίνα σε… παιδική χαρά.

«Όλα δικά μου»

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα με τα μικρά παιδιά είναι ότι παρατάνε την κούκλα ή το αυτοκινητάκι τους, αν δουν ένα φίλο τους να παίζει με κάτι άλλο. Ξάφνου εκείνο το παιχνίδι αποκτά μεγάλη σημασία, μόνο και μόνο επειδή το κρατά ο φίλος τους και την συνέχεια την ξέρετε: ξεσπάει καβγάς!

Παιδί, ο πιο δύσκολος ασθενής

Είμαι σίγουρη ότι και μόνο που διαβάσατε τον τίτλο, κουνάτε ήδη το κεφάλι σας, γιατί κάτι σας θυμίζει!

«Μόνο μου...»

Μπορείτε να σκεφτείτε ποια είναι η πιο συνηθισμένη έκφραση των παιδιών μας, στην ηλικία των δύο έως πέντε χρόνων; Φυσικά η φράση «Μόνο μου...».

Βγαίνοντας από το μαιευτήριο με δίδυμα

Είμαι μητέρα διδύμων και όχι ειδικός. Μεταφέροντάς σας την προσωπική μου εμπειρία για τα δύο πρώτα χρόνια, ελπίζω να καλύψω τις εύλογες ανησυχίες των τυχερών γονιών που έχουν δίδυμα. Και ίσως οι διαπιστώσεις μου κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!

v