Δίδυμη ευτυχία

...το ξεχασιάρικο παιδί!

Μήπως το παιδάκι σας έχει ξεχάσει ποτέ το μπουφάν του στο σχολείο κι έχετε επιστρέψει να το βρείτε; Αν ναι, τότε έχετε κι εσείς ένα γλυκό πλην όμως ξεχασιάρικο παιδάκι.

...τα παιδιά ρωτούν για το θάνατο!

Ακόμη κι αν δεν έχετε βιώσει ένα τέτοιο λυπηρό γεγονός στην οικογένειά σας, μπορεί το παιδάκι σας να εκφράσει τον φόβο του θανάτου.

...έλα κάνε γρήγορα γιατί μ' έσκασες!

Μήπως σας θυμίζει κάτι γνώριμο αυτή η φράση; Μήπως είναι αρκετές οι φορές που μας ξεφεύγουν τέτοιου είδους παρατηρήσεις στα παιδιά μας;

Tηλεόραση... Αχ, αυτό το χαζοκούτι!

Είναι γεγονός ότι η τηλεόραση έχει πάρει τη θέση της οικογένειας σε πολλά σπίτια. Δείτε τι πρέπει να κάνετε ως γονείς για να προστατέψετε τα παιδιά.

«Δεν πάω σχολείο»

Κι εκεί που η καθημερινότητα ακολουθεί το δρόμο της κι όλα έχουν μπει σε ένα πρόγραμμα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απροσδόκητη αντίδραση του παιδιού τους. Ένα πρωί ξυπνάει και αρνείται να πάει σχολείο!

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Δύσκολη αρχή για… μαμάδες

Με αφορμή ένα πολύ ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο, θυμήθηκα την πρώτη μέρα που αποχωρίστηκα τα παιδιά μου, όταν αυτά ξεκίνησαν σχολείο. Και μαζί, θυμήθηκα όλες τις δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε να πάρω.

Λέγοντας μια ιστορία…

Το τέλος του καλοκαιριού μάς επαναφέρει στα χειμερινά προγράμματα ύπνου και στις βραδινές συνήθειες διαβάσματος με τα παιδιά μας. Λέγοντας στο παιδί μια ιστορία, το προετοιμάζουμε να αγαπήσει το βιβλίο και να δει τη γνώση σαν ένα όμορφο ταξίδι.

Μεγάλωσαν κιόλας…

Ξυπνάμε μια μέρα και συνειδητοποιούμε ότι τα παιδιά μας δεν θα μείνουν μικρά για πάντα! Τι μπορούμε να κάνουμε; Να αφιερώσουμε τον χρόνο μας για να τα γνωρίσουμε καλύτερα και να διαπιστώσουμε πόσο υπέροχα πλάσματα γίνονται.

Ένα διαφορετικό πάρτι γενεθλίων

Ένα πάρτι χωρίς… καλεσμένους; Η Βίκυ Νάκου προτείνει έναν ξεχωριστό τρόπο για να διοργανώσετε μία αξέχαστη γιορτή γενεθλίων για το παιδί, ακόμη και όταν όλοι (ακόμη κι εσείς) λείπουν σε διακοπές.

10 απλά παιχνίδια στο σπίτι

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να βοηθήσετε το παιδί να αξιοποιήσει τις ικανότητες του και να περάσετε ευχάριστα τον χρόνο σας μαζί του, χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Τι μπορείτε να κάνετε;

v