5 σούπερ ιδέες για ευχάριστο χρόνο στο σπίτι

5 σούπερ ιδέες για ευχάριστο χρόνο στο σπίτι

Ο προσωπικός χώρος ενίοτε θεωρείται όχι τόσο «διασκεδαστικός», μιας και οι περισσότεροι ταυτίζουν τη λέξη διασκέδαση με εξωτερικές δραστηριότητες, όπως το εστιατόριο, το θέατρο, ο κινηματογράφος κ.λ.π. Ωστόσο, το σπίτι με λίγη ή περισσότερη φαντασία μπορεί να γίνει ένα υπέροχο μέρος χαλάρωσης, δημιουργίας και επαναπροσδιορισμού των καθημερινών προτεραιοτήτων που μας κάνουν χαρούμενους.

Γράψτε τις σκέψεις σας

Μπορεί να είναι σε μορφή ιστορίας ή ένα απλό ημερολόγιο... δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το σημαντικό είναι να εξωτερικεύσετε όλα αυτά που σας προβληματίζουν για να τα τακτοποιήσετε στο μυαλό σας και να αφήσετε κατά μέρος τις αρνητικές σκέψεις. Μπορείτε, επίσης, να γράψετε τις προτεραιότητες της καθημερινότητάς σας προκειμένου να την απλοποιήσετε. Ή μπορείτε απλά να επιχειρήσετε να βγάλετε προς τα έξω το συγγραφικό σας δαιμόνιο και να γράψετε μια μικρή ιστορία ή ένα όμορφο παραμύθι.

Δείτε πώς θα γίνετε συγγραφέας σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

Δείτε μια ταινία

Ταινίες δε σημαίνει μόνο κινηματογράφος. Ωραία η μεγάλη οθόνη αλλά δεν αποτελεί πλέον και την πιο οικονομική λύση. Μπορείτε λοιπόν να πάρετε ένα dvd (από φίλο σας ή από το γειτονικό videoclub) και να ταξιδέψετε στον κόσμο της εικόνας. Το σημαντικό είναι ότι θα επιλέξετε εσείς τι θα δείτε και μπορείτε να το συνοδεύσετε με το αγαπημένο σας σπιτικό σνακ. Και αν αυτό δεν είναι υγιεινό, δεν πειράζει, οι ατασθαλίες πού και πού επιτρέπονται!

Ακούστε μουσική

Η μουσική κάνει θαύματα, ειδικά αν έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει συγκινήσεις. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική στο χώρο και συγκεντρωθείτε στον ήχο της με τη συνοδεία μιας ζεστής κούπας καφέ ή ενός ποτηριού λευκού κρασιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να ακούσετε χαλαρωτική μουσική που χρησιμοποιείται στα μαθήματα γιόγκα και να κάνετε κάποιες χαλαρωτικές ασκήσεις, διαλογισμό ή τεχνικές αναπνοής.

Διαβάστε ένα βιβλίο

Όσο απλό και αν ακούγεται, το βιβλίο συνήθως παραμερίζεται με τις τόσες ασχολίες που κάποιος μπορείς να έχει καθημερινά. Η συγκέντρωση στο αγαπημένο βιβλίο (σε συνδυασμό με ένα μικρό σνακ ή ένα χαλαρωτικό αφέψημα) μπορεί να τονώσει την πνευματική κατάσταση, να οξύνει τη μνήμη, να διεγείρει ερεθίσματα στο νου και να δημιουργήσει ηρεμία στο μυαλό. Αν πάλι το κάνετε λίγο πριν τον ύπνο, το μόνο σίγουρο είναι πως θα έχετε όνειρα ήρεμα και γλυκά.

Κάντε μια ολοκληρωμένη κούρα ομορφιάς

Δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο από τη φροντίδα που εμείς οι ίδιοι δίνουμε απλόχερα στον εαυτό μας. Και αν αυτό το τόσο σημαντικό πράγμα συνήθως το ξεχνάμε, καλό είναι να το θυμόμαστε πού και πού. Βάλτε αιθέρια έλαια μέσα στη μπανιέρα και κάντε ένα υπέροχο αφρόλουτρο, περιποιηθείτε το πρόσωπό σας με μια ενυδατική σπιτική μάσκα, κάντε μανικιούρ ή πεντικιούρ, χτενίστε τα μαλλιά σας. Όλα αυτά θα έχουν ευεργετική επίδραση στο μυαλό και στο σώμα σας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα βγείτε απόλυτα αναζωογονημένες από αυτή την εμπειρία.

v