Πώς πραγματικά είναι οι πρώτες μέρες της μητρότητας

Πώς πραγματικά είναι οι πρώτες μέρες της μητρότητας

Η εγκυμοσύνη είναι ένα από τα πιο δύσκολα ταξίδια στη ζωή μιας γυναίκας, που όμως έχει ένα τέλος. Αντίθετα, η μητρότητα είναι ένα (ακόμη πιο) δύσκολο ταξίδι χωρίς ημερομηνία λήξης, που ξεκινά από τη στιγμή που μια γυναίκα φέρνει στον κόσμο το παιδί της. Η αγάπη για το νεογέννητο μωρό σου μπορεί να είναι αστείρευτη, όμως κάποιες φορές τα εμπόδια και τα προβλήματα, σε καταβάλλουν. Και νιώθεις ενοχές γι’ αυτό. Και κατηγορείς τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Μια γενναία μαμά μας έδειξε πώς είναι το πραγματικό πρόσωπο της μητρότητας, τρεις μέρες αφού γέννησε τον γιο της, ανεβάζοντας μια ρεαλιστική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο διαδίκτυο. Η Danielle Haines είναι εύθραυστη, εξαντλημένη, δακρυσμένη και κρατάει στην αγκαλιά της το νεογέννητο γιο της. Η φωτογραφία συνοδευόταν από το ένα κείμενο που έγραψε η ίδια:

« Πήρα αυτή τη φωτογραφία τρεις μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού μου. Ένιωθα εύθραυστη, ευάλωτη, ήμουν χάλια. Ένιωθα ότι αγαπούσα το μωρό μου, αλλά μου έλειπε ο μπαμπάς του, που εκείνη τη μέρα έπρεπε να επιστρέψει στη δουλειά. Είχα θυμώσει με τη μητέρα μου, λυπόμουν για τον αδελφό μου, γιατί η μαμά μας, μας είχε αφήσει και τώρα κρατάω στα χέρια μου ένα μωρό που είναι ίδιο εκείνος. Οι θηλές μου πονούσαν και αιμορραγούσαν, το μωρό μου άρχιζε να πεινάει. ‘Ενιωθα λύπη για τα μωρά που σκοτώνουν πολλοί από εμάς, δεν είχα κοιμηθεί από τη μέρα που άρχισε ο τοκετός, δεν ήξερα πώς να κρύψω το στήθος μου, πονούσα γιατί συνέχεια ήμουν καθιστή για να θηλάσω. Ένιωθα ότι έχανα το μυαλό μου

Η ανάρτηση της Haines έχει κοινοποιηθεί πάνω από 20.000 φορές, αποδεικνύοντας ότι πολλές άλλες γυναίκες ταυτίστηκαν μαζί της. Το να είσαι νέα μαμά είναι μια μοναδική εμπειρία που κρύβει μέσα της, εκτός από πολλή χαρά και πολύ πόνο. Δεν πρέπει να κατηγορούμε τον εαυτό μας γιατί νιώθουμε έτσι.

Πηγή: scarymommy.com

v