6 «όχι» για γρήγορο αδυνάτισμα πριν την παραλία

6 «όχι» για γρήγορο αδυνάτισμα πριν την παραλία

Όσο μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας αλλάζει με αποτέλεσμα όχι μόνο να δυσκολευόμαστε να χάσουμε κιλά, αλλά ακόμα και να διατηρήσουμε τη φόρμα μας. Ειδικά πριν το καλοκαίρι και αφού έχει μεσολαβήσει η πασχαλιάτικη κραιπάλη, αυτή η συνειδητοποίηση έρχεται σαν δυνατό…χαστούκι για να μας υπενθυμίσει τα περιττά κιλά που πρέπει να χάσουμε πριν εμφανιστούμε στην παραλία. Αν θέλετε να δείτε τον αριθμό στην ζυγαριά σας να κατεβαίνει, τότε ήρθε η στιγμή  να πείτε ένα μεγάλο «όχι» σε αυτές τις τροφές.

 

Όχι στην ζάχαρη

Για τις περισσότερες η αποχή από την ζάχαρη είναι πολύ δύσκολη. Ωστόσο, μην ανησυχείτε! Το να κόψετε την ζάχαρη δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθείτε τις γλυκιές απολάυσεις. Τα φρούτα, το παστέλι ή τα γλυκά με στέβια μπορούν να την αντικαταστήσουν. Αν δεν αντέχετε στην ιδέα να πιείτε σκέτο τον καφέ ή το τσάι, μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά μέλι.

Όχι στα αλλαντικά

Τα αλλαντικά περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά και εκτός από φούσκωμα, συνδέονται και με πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλες πηγές πρωτεΐνης, όπως το κοτόπουλο, την γαλοπούλα, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, το ψάρι και φυσικά τα όσπρια.

Όχι στα τυποποιημένα dressing

Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε στην νοστιμιά που προσφέρει η μαγιονέζα ή η κέτσαπ στο τοστ και το φαγητό, όμως, πρόκειται για dressing πλούσια σε λιπαρά που δεν μας βοηθούν να χάσουμε κιλά. Αντί για αυτές τις αμαρτωλές σάλτσες, λοιπόν, προτιμήστε μουστάρδα ή ένα ντιπ από γιαούρτι.

Όχι στο ψωμί

Δυστυχώς, το ψωμί είναι ένα τρόφιμο αρκετά ενοχοποιημένο για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε υδατάνδρακες. Αντί για αυτό, λοιπόν, μπορείτε να συμπεριλάβετε στην διατροφή σας τις ρυζογκοφρέτες, τα κριτσίνια και τις φρυγανιές.

Όχι στα αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά μας γεμίζουν περιττές, κενές θερμίδες χωρίς να προσφέρουν κανένα απολύτως θρεπτικό συστατικό και καμία αίσθηση κορεσμού. Εάν σκεφτούμε δε, ότι ένα κλασικό κουτάκι αναψυκτικού (330ml) περιέχει 8-9 κουταλάκια ζάχαρη, μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να συμβάλλει τόσο στην αύξηση του βάρους όσο και σε προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα όπως στην εμφάνιση διαβήτη και την αύξηση τριγλυκεριδίων στο αίμα, ιδιαίτερα όταν γίνεται υπερκατανάλωση. Αν δε μπορείτε να αντισταθείτε στα αναψυκτικά, προτιμήστε τη light εκδοχή τους.

Όχι στην σοκολάτα…

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και μικρές ποσότητες σοκολάτας μπορούν να μας φορτώσουν πολλές θερμίδες. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να απαρνηθούμε τα γλυκά. Αντίθετα μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σοκολάτα με φρουτοσαλάτες, μία μπάλα βανίλια, frozen yogurt με φρούτα, γλυκά από γιαούρτι ή ζελέ για επιδόρπιο.

 

v