Ποινή φυλάκισης στην καθηγήτρια που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο σχολείο

Ποινή φυλάκισης στην καθηγήτρια που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα στο σχολείο

Ενώ τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως αυξάνονται επικίνδυνα και η χώρα μας μπαίνει ξανά σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, μία φιλόλογος του ΕΠΑΛ Υμηττού οδηγήθηκε στο δικαστήριο, αφού ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει κορονοϊός και αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα στο σχολείο.


 

Τι είχε συμβεί

Η εν λόγω εκπαιδευτικός, πριν αρκετές μέρες, αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους νέους κανόνες και να φορέσει μάσκα στο σχολείο, ενώ μαθητές της ισχυρίζονται πως δεν πίστευε στην ύπαρξη του κορονοϊού. 

Ο διευθυντής του σχολείου πήρε εντολή να ειδοποιήσει την αστυνομία προκειμένου να την απομακρύνει από τη θέση της. Υπέβαλε μήνυση εναντίον της και ένα περιπολικό την παρέλαβε έξω από το σχολείο και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

«Επιθυμώ να δικαστώ», έλεγε η καθηγήτρια

Η πρόεδρος του δικαστηρίου την ενημέρωσε ότι μπορεί να λάβει τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της και η ίδια αρνήθηκε. «Δεν θα λάβω προθεσμία. Επιθυμώ να δικαστώ» φέρεται να είπε η εκπαιδευτικός. 

Ποινή φυλάκισης

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης με το δικαστήριο να αποφασίζει για την ενοχή της.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο επέβαλε στην φιλόλογο ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, καθώς της αναγνωρίστηκε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Πηγή: enikos.gr

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v