Λέσβος: Στον εισαγγελέα καθηγήτρια που αρνείται να φορέσει μάσκα στο μάθημα

Λέσβος: Στον εισαγγελέα καθηγήτρια που αρνείται να φορέσει μάσκα στο μάθημα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου η περίπτωση μιας καθηγήτριας γυμνασίου που φέρεται να αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα, αλλά και να ανοίξει τα παράθυρα της τάξης όπου διδάσκει.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα stonisi.gr, η εν λόγω καθηγήτρια είναι εκπαιδευτικός του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και υποστηρίζει ότι η μάσκα τής κάνει κακό, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνει τους μαθητές της να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Κατά την ίδια πηγή, η καθηγήτρια αρνείται και να ανοίξει τα παράθυρα της τάξης, προκειμένου να αεριστεί ο χώρος, παραβαίνοντας την αυστηρή οδηγία που έχει εκδόσει το υπουργείο Παιδείας και οι ειδικοί. Για την εν λόγω εκπαιδευτικό υπάρχουν, επιπλέον, αναφορές ότι προπαγανδίζει ανοικτά κατά της χρήσης μάσκας, εντός και εκτός σχολείου. Για τον λόγο αυτό έχει δεχθεί παρατηρήσεις από τον διευθυντή του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης και τον αρμόδιο προϊστάμενο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει ήδη προσφυγή σε βάρος της στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ αναμένεται να συλληφθεί, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: iefimerida.gr

v