Η θεία μπορεί να βοηθήσει ένα κορίτσι εκεί που η μαμά του δεν τα καταφέρνει

Η θεία μπορεί να βοηθήσει ένα κορίτσι εκεί που η μαμά του δεν τα καταφέρνει

Ο Steve Biddulph είναι ψυχολόγος και σε πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε πόσο σημαντική είναι η παρουσία της θείας στη ζωή ενός κοριτσιού. Μάλιστα, την συνέκρινε με αυτή της μητέρας και υποστήριξε ότι έχει εξίσου δυνατό αντίκτυπο στην αναπτυξιακή διαδικασία μιας κοπέλας.

Ο ειδικός εμφανίστηκε στο podcast του ABC Parental as Everything, όπου είπε ότι τα σημερινά κορίτσια αντιμετωπίζουν τεράστια πίεση σε καθημερινή βάση, λόγω των κοινωνικών μέσων και της συνεχούς σεξουαλικοποίησης.

Εξαιτίας αυτού, ο ψυχολόγος και συγγραφέας του Raising Girls and 10 Things Girls Need Most, εξήγησε ότι οι νέες γυναίκες χρειάζονται κι άλλους ανθρώπους για να στραφούν εκτός από τους γονείς τους, όπως μια θεία.

Είπε μάλιστα ότι η θεία θα μπορούσε να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο με τρόπο που δεν θα μπορούσε ποτέ η μητέρα, αλλά πρόσθεσε ότι δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα συγγενής - μπορεί να είναι μια καλή οικογενειακή φίλη!

Όπως είπε «Ένα από τα πράγματα που γνωρίζουμε είναι ότι κάθε 12χρονο κορίτσι ξέρει με σιγουριά είναι ότι δεν θέλει να γίνει σαν τη μαμά της. Είναι λυπηρό, αλλά υπάρχουν φάσεις που δεν θέλουν να σας ακούσουν και χρειάζονται πολλή βοήθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο οι θείες είναι πυλώνας ψυχικής υγείας για τα κορίτσια.

Πηγή: mirror.co.uk

v